1 Aralık 2022 Perşembe
Ispanak Graten
21 Kasım 2022 Pazartesi
KOLAY KURABİYE
Malzemeler:
1 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ (ben 2 katında 1 su bardağından 1 parmak eksik kullanıyorum)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme çay kaşığı toz tarçın (ben zencefil de ekledim 2. yapışımda)
9 yemek kaşığı un
1 paket karbonat
ben ayrıca içine kıyılmış fındık ekledim ama fındık olmasa da oluyor
Tüm malzemeyi karıştırıp 180 derece fırında pişiriniz
8 Kasım 2022 Salı
Kabak Tatlısı
22 Ekim 2022 Cumartesi
Mısır Unlu Sebzeli Mücver
22 Eylül 2022 Perşembe
1 Haziran 2022 Çarşamba
Bakla Fava
Benim çok sevdiğim bir mezeyi sizinle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz..
Zeytin Salatası
Oldukça kolaay ama lezzetli bir tarif bu. Malzemeleri kişiye göre değişse de ben ilk yediğim şekilde yapmayı tavsiye ediyorum.
Patatesli Kapya Biber
Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) ameliyatına girmeden hatta aklımda bile yokken dostlarla yiyeceğimiz yemeğe hazırladığım bir mezeydi. Aşağıya tarifini ekliyorum.
2 adet orta boy haşlanmış patates
100 gr beyaz peynir
ince doğranmış dereotu
Tuz, Karabiber, Kimyon, Kekik, Kişniş
5-6 adet Közlenmiş Kapya Biber
Sosu İçin
2 diş sarımsak
sızma zetinyağı
elma sirkesi
limon suyu
tuz
Haşlanan patatesleri ezin içine peynir ve baharatları katın. Kapya biberlerin arasına köfte şeklinde hazırladığınız patatesleri sarıp kürdan ile tutturun. Hazırlanan sarmaların üzerine sosunuzu ilave edin. Servise hazır..
Afiyet olsun
4 Kasım 2021 Perşembe
Bir çeşit kumpir

Kavrulmuş Taze Fasulye Mezesi
Taze Fasulyeleri ince ince doğrayın . Az yağda iyice kavurun. Sarımsaklı yoğurt ile taban yaptığınız servis tabağına kavrulan fasulyeleri alın. Aynı yağda ince dilimlediğiniz sarımsakları kızartın. Fasulyelerin üzerine ilave edin.
10 Eylül 2021 Cuma
Nohut Dürüm
Nohut dürümü Nizip'te yemiş ve çok beğenmiştim. Bu kez tadını oğlum merak edince evde yapmaya karar verdik.
22 Mayıs 2021 Cumartesi
KOL BÖREĞİ
Enginarlı Pilav
Enginarı sevenler için nefis bir pilavla karşınızdayım. Enginar mevsimi bitmeden mutlaka deneyin.
Karbonhidratsız Pizza
21 Mayıs 2021 Cuma
Lorlu Biber
Yine güzel bir kahvaltılıkla karşınızdayım. Çok kolay bir o kadar da lezzetli. Sağlıklı günlerde kahvaltıya gelen misafirlerinizle ikram edebilirsiniz.
Makarna Böreği

Makarnayı haşlayın süzün. Kaşar sıvıyağ, süt ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta peynir ve maydanozu bir araya getirin.
11 Mayıs 2021 Salı
Reyhan Şerbeti
Kahvaltılık Simit
Ballı limonlu tavuk
Merhabalar,
10 Mayıs 2021 Pazartesi
Yoğurtlu Semizotu
19 Nisan 2021 Pazartesi
Zeytinyağlı iç bakla
Yine mevsimi gelmişken size müthiş bir lezzet tarifi vereceğim. İç baklaları kabuğundan ayırmanın zahmetini bu yemeği yiyince unutacaksınız.
Malzemeler
1/2 kg iç bakla ( ben kabuklarını ayıkladım)
2 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak
Yarım demetten az dereotu
1 adet kuru soğan
1/2 limonun suyu
1 çay bardağı su
3-4 kaşık zeytinyağı
1 adet küp şeker
Kuru soğanı küp doğrayıp zeytinyağına ekleyin içine küp şekeri ilave edip kavurmaya başlayın. Ayrı bir yerde taze soğanın beyaz kısmını ince ince doğrayın kuru soğanın üzerine ilave edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı suyu da ilave edip pişirmeye başlayın. Suyunu çekince üzerine taze soğanın yeşil kısmını ve dereotunu ilave edip ocağı kapatın.
18 Nisan 2021 Pazar
Zeytinyağlı bebek enginar
Tam zamanı gelmişken pazarlar manavlar enginar dolmuşken bebek enginar pişirelim dedim. Lezzetini ve suyunun kıvamını anlatmamım imkanı olmayan bir bit yemek bu..Yada ben çok özlemişim. Herkesin bir enginar pişirme tarzı var ben de farklı farklı pişiriyorum. Ama en çok sanırım bu halini seviyorum.
Malzemeler
6 adet bebek enginar
2 adet küp doğranmış patates
1 adet halka halka doğranmış havuç
250 gr kadar kabuğu doyulmuş iç bakla
2-3 dal ince kıyılmış taze soğan
Yarım demetten biraz az kıyılmış dereotu dereotu
2 adet kesme şeker
1 adet taze sarımsak
Sosu için 1 yemek kaşığı un ve 1 limonun suyu
Temizlenip ayıklanan enginarları limonlu suda beklettim. Zeytinyağına taze soğan ,sarımsağı ve şekeri ilave edip kavurmaya başlayın üzerine havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Patatesleri ve baklaları ilave ettikten sonra enginarları yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ve tuzunu ilave ettikten sonra pişmeye bırakın. Pişmeden önce üzerine dereotunu ekleyin.
Pişen enginarlara ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı un ve 1 limonun suyunu çırparak açtığınız sosu ilave edip bir taşım daha kaynatın
17 Nisan 2021 Cumartesi
Bezelye Tavası (Sultani Bezelye)
Karadeniz’in yemeklerinden olan Bezelye tavası hatta bezenne tavası ile geldim bugün. Bu çok lezzetli bezelyenin ömrü çok kısadır.Bu mevsimde çıkar ve 3 hafta kadar sürede tükenir. Ben bu yıl haşlayıp dondurucuda saklamayı düşünüyorum. Bu tavayı kahvaltıda yada akşamüstü çayın yanında hazırlayabileceğiniz gibi akşam yemeği olarak da tüketebilirsiniz.
Malzemeler
750 gr Sultani Bezelye. 3 adet yumurta Yarım su bardağı mısır unu Tuz ve bol karabiber
Bezelyeyi önceden kaynatılmış tuzlu suya ilave edip haşlayın. Süzdükten sonra bezelyeleri bir kabın içinde mısır unu tuz ve karabiber ile karıştırın Az miktarda zeytinyağını kızdırdıktan sonra haşlanan bezelyeleri tavaya düz bir şekilde ilave edip kızartın. Kızarınca Tavayı alt üst edin bunun için karadenizin hamsi için kullandığı tava kapaklarından yararlanabilirsiniz.
Alt üst edilen kızarmış bezelyenin üzerine çırpılmış yumurtaları düzgünce ilave edip kızartmaya devam edin. Dilerseniz son bir kez de alt üst çevirip yumurtalı yüzünün de iyice kızarmasını sağlamış olursunuz
Afiyet olsun
11 Nisan 2021 Pazar
Limonlu ve Sarımsaklı Yasemin Pilavı
Yasemin pilavının hoş bir koku ve lezzetine biraz da ben eklemeler yaparak hazırladım. Ancak bu ilaveleri oğlum Ege istedi. Çok lezzetli olan bu pilavın tarifine gelince..
Malzemeler:
2 su bardağı yasemin pirinci
3 su bardağı su
2 adet ince kıyılmış sarımsak
yarım limon (kabuğu soyulmuş ve zar gibi ince doğranmış 3 adet limon dilimi ve kalanının sıkılmış suyu)
tuz
Pişirmek için zeytinyağı yada 3 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağını tavaya ilave edin. İçine sarımsakları ekleyin. Biraz kavrulunca içine suyu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca pirinci ekleyin. Üzerine limon dilimlerini, sıkılmış limon ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Pilav gibi suyunu çektirene kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Nohut Köri
Köri deyince bizlerin aklına baharat olan köri geliyor. Köri yemeklerinin baharat olan köri ile bir ilgisi olmadığı gibi Tayland ve Hindistan'da soslu yemek anlamına gelen bir kelimedir.. Tai ve Hint mutfağı köri yemekleri ile ünlenmiş mutfaklardandır. Bu soslu yemeğe girecek olan baharat karışımı ise taze olarak elde dövülerek yapılıyor. Tayland körisinin en önemli farkı, içinde Hindistan cevizi sütü olmasıdır.
2 Nisan 2021 Cuma
Damla Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler
120 gr yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı silme karbonat
120 gr damla çikolata
Tereyağı ve şekeri çırparak iyice köpürtün. Yumurtayı ekleyip spatula ile karıştırın. Üzerine tüm kuru malzemeyi çikolata dahil sırayla ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olunca cevizden az büyük parçalar halinde yuvarlayıp tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında önce 5 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerini bir bardak altı ile bastırın ve tekrar fırına verin.Toplamda 12 dakika fırında kalacak şekilde pişirin
27 Mart 2021 Cumartesi
Un helvası
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2 su bardak un
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket fıstık
Su ve şekeri bir tencereye ekleyip ocağa koyalım bir taşım kaynatıp kapatalım çok kaynamasına izin vermeyin.
Yağları bir tencereye ekleyip fıstıkları ilave edip kavurun. Çok kararmadan unun yarısını ekleyin karıştırıp tekrar kalan unu ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Ocağın altını kapatın.Kavrulan una şerbeti yavaş yavaş ilave edin. Şerbeti çekene kadar karıştırın. İki kaşık yardımı ile şekillendirin.
25 Mart 2021 Perşembe
Cipsli Tavuk
tavuk miktarına bağlı olarak krema (eğer bir küçük borcam da yapacaksanız yarım paket eğer daha fazla miktarda yapacaksanız 1 paket krema)
bir paket Ruffles cips (eğer tavuğunuz çoksa büyük paket kullanınız)
arzuya göre baharatlar ve tuz (ben kekik,fesleğen,biberiye,kırmızı biber,köri yada kimyon,karabiber kullanıyorum)
Hazırlanışı
Tavuklar doğrandıktan sonra tuz ve baharatlarla harmanlanır.İçine elinizle parçalara ayırdığınız ruffles cips eklenir.(cipsin bir kısmını üzeri için ayırın)Üzerine krema ilave edildikten sonra tüm malzeme harmanlanır.Kenara ayırdığımız cipsler malzemelerimiz en üstüne serpiştirilir.180-200 derece tavuklar pişene kadar fırına verilir...
24 Mart 2021 Çarşamba
Yufkasız Börek
15 Mart 2021 Pazartesi
1928 İzmir Mehmet Helvacı
Bugün sizlere 1928 den bu yana tahin ve helva üreten bir firmadan bahsetmek istiyorum. Soyadı Kanunu ile kendilerine meslekleri gereği Helvacı soyadı verilmiş bir aile.. Mehmet Helvacı tarafından kurulmuş olup halen İzmir'in Basmane İlçesi Anafartalar caddesinde 93 yıldır hizmet vermekteler.
%100 susamdan üretilen lezzet garantili tahin helvası, tahin ve çifte kavrulmuş tahinlerini HepsiBurada.com, Trendyol.com, Çiçek Sepeti, EpttAvm ve Shopier.com gibi alışveriş platformlarından temin edebilirsiniz.
Aşağıda 1928 yılında alınmış Ticaret ve Sanayi Odası kaydını ve o günlerin fotoğrafını görebilirsiniz