Özür dilerim tarifi acele yazıp yayınlamıştım.Malzemeleri yanlış yazmışım düzeltme yaptım...Tekrar özür dilerim...
İtalyan mutfağının pizza ve makarnadan sonra en çok tanınan yemeğini bende yaptım.Aslında yeni değil birkaç hafta önce yaptım.Ancak yayınlayabiliyorum.
Şekillendirmesi biraz zahmetli ama zor değil sadece vakit alıyor.
Malzemeler:(ben 2 ölçü yaptım.Dilerseniz derindondurucuya atabilirsiniz)
400 gr haşlanmış ve ezilmiş patates (4 orta boy)
1 yumurta
100 gr un (1 su bardağından 1 parmak az)
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
Patateslerin kabuklarını soyun yumuşayıncaya kadar haşlayın.Sıcakken pres veya çatal yardımıyla ezin.Sakın mutfak robotunda yapmayın püre kötü oluyor.Ilınınca ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kırın, baharatları ilave edin ve unun yavaş yavaş üzerine serperek yoğurmaya başlayın. Hamuru çabuk toparlanıyor, elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edebilirsiniz gerekirse un miktarını arttırn.Hamuru beş dakika dinlendirip dörde bölün ve 2 cm eninde uzun şeritler haline getirin.
Unlanmış zeminde şeritleri 1-2cm boyutlarında karelere kesin.Minik parçaları biraz oval olacak şekilde yuvarlayın bir kahvaltı çatalının tersini bastırarak izini çıkartın.Un az ise şekil çıkmıyor.Biraz daha ilave edilebilir demektir.Şekil verdiğiniz gnocchileri hafifçe unlanmış bir tepside bekletin.
Derin bir tencerede suyu kaynatın, biraz tuz ilave edip gnocchileri yavaşça suya bırakın mantı haşlar gibi.Pişenler 2-3 dakika içinde suyun yüzeyine çıkacaklar. Delikli kepçe ile pişenleri tabaklara paylaştırın ve üzerine sızma zeytinyağı ilave edin.Üzerine sos olarak da aşağıda malzemeleri bulunan sosu hazırladım.Üzerine peynirde rendelemek gerekiyor ama ben Ege peynir yemediği için eklemedim.
Domates sosu
3 adet domates(kabukları soyulup küp doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kadar fesleğen
1 adet ezilmiş sarmısak
tuz
z.yağı
Tüm malzemeyi bir kaba alıp domatesler suyunu çekip iyice yumuşayana kadar pişirin.Sonra Gnocchileri koyduğumuz tabakların üzerine ilave edin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyin..O akşam misafirlerim vardı üzerine yoğurt döküp sos ilave ettiler öyle de çok lezzetli oldu...Afiyet olsun.......
28 yorum:
CANIM SERPİLİM CUMARTESİ BENDE İLK GNOCCHİ DENEMEMİ YAPTIM. benim tarifim biraz daha farklı. Mesela ben irmik kullandım. ve yumurta yok .. Bir de bu tarifi deneyeceğim. nefis görünüyor.
ellerine sağlık
sevgiler.
www.misssgibi.com
YAPTINDA BİZE Mİ YAPTIN BACIM !!! TABAK TABAK LÜPLEMİŞİNİZ ; BIRAK TADINI KOKUSUNDAN HABERİMİZ YOK BİZİM :)
çok güzel görünüyorlar bi tabak alabilirmiyim :)
ellerine sağlık şekerim....
İyikide yapmışssınız enfes görünüyor.Bayıldım.Kayınvalidem elde makarna falan yapar ama ben hiç denemedim.Galiba bu görüntüden sonra deneyeceğim.Gerçi başarabileceğimi pek sanmıyorum ama en azından denerim.
Sevgiler
aaa çok merak ettim ben bunu ya,nasıl leziz görünüyor.ellerinize sağlık
mmm mutlaka deniycem..biraz zahmetli ama dedenmeyed eğer..ellerine sağlık canım sevgiler
Canımmm iyi akşamlar ellerine sağlık çok şık değişik bir lezzet bende deniycem inşallah senin gibi becerebilirim paylaşımın için teşekkürler öptümmm
arkadaşlar GNOCCHİyi şahsen test ettim onayladım,sizlerede tavsiye ederim.Patroncuuuuum ellerine sağlık;-) unyelikarga
Ellerine saglik serpil. Harika olmus gnocchi. Bende cok yaparim. Esim cok seviyor. Ben bir iki tane yedimmi doyuyorum hemen :)
Gnocchini gorunce dayanamadim ben de patatesli manti yaptim:) Blog ziyaretlerinin bir dezavantaji, her gordugunden yapmak istiyor insan . selamlar
Çok değişik bir yemek ben duymamıştım, cahilliğimin kusuruna bakma lütfen ama çok şık, ve de dediğin gibi sanki yapılabilecek kolay bir yemek ama sadece zaman alır gibi, denemek istiyorum en kısa zamanda, hatta belki bugün... Ellerine sağlık valla, teşekkür ederiz paylaşımın için
Ellerine sağlık güzel arkadaşım:) Gnocchi yapmak istersem bakacağım yer burası olacak. Çok öpüyorum seni ve Ege'yi.
Sevgilerimle...
Canım harika bir görüntü, çok leziz olduğuna eminim, patatesin olduğu herşeyi çok severiz,ellerine sağlık, sevgilerimle...
tadını bilmiyorum ama patates ve sos çok güzel bir uyum. Denenecek bir tarif ellerine sağlık...
Serpil'ciğimmm,
Ben hep hazırını alıyorum, ama bizim evdekiler sevmiyor sadece ben yiyorum:)) Ama bundan sonra onlara nasıl sevdireceğimi buldum..
Ellerine sağlık canım benim,
Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....
slm
hiç duymamıştım değişik ve güzel denenecekler listeme aldım
ellerine sağlık cnm
Cok severim. Cok sahane görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.
Vallahi helal olsun,kolayda değil yapım aşaması.Elleine kollarına sağlık...
Sevgiler..
Serpilcim, ellerine sağlık canımcım..Ben internetten Gnocchi tarifi bulup yaptıydım bir zamanlar (gelinin sayfasına koymuştuk) meğersem çakma gnocchiymiş :)) En hası senin yaptığın tarifmiş, süper bir görüntü, ellerine sağlık tekrardan...Öpüyorum seni..
hey maşşalah :)
hayatım çok güzel olmuş ama çok zahmetli ellerine sağlık
...hayırlı huzurlu cumalar...sevgiler
merhabalar,
sitenizi uzun zamandir takip ediyorum. aslen samsunluyum ama fransada yasiyorum ve sitenizde samsunda bir yer tarif etmissiniz hani pasta malzemesi satan yer diye, inanin ben sahsen cok mutlu oldum o adresi gorunce mutlaka gitmeyi dusunuyorum, tabii insallah turkiyeye hayirlisiyla bi gelelimde ;) ben yurt disinda oturmama ragmen pasta malzemesi bulmakta zorlaniyorum en çokta gida boyalarinda, inanin bulamiyorum internetten varda nerdeyse 2 misli fiyat oduyoruz getirtmek icin, neyse ya hayatimi anlatmaya basladim ;) ama ne yapim dert oldu bu bana ;)
Bu arada soylemeden geçemicem bu verdiginiz tarif çok guzel gozukuyor mutlaka bende denicem, ellerinize saglik...
kendinize iyi bakin
fransadan leyla
Leylacığım çok teşekkür ederim.Bloğumu takip etmen beni de çok mutlu etti.Gelince pasta malzemelerini stok yaparsın.Bahsettiğim yer diğer büyük şehirlerdekiler kadar büyük değil ama hemen her şey var.Kendine iyi bak.Sevgiler...
Vallahi ben de bayılırım bu merete. Yapımı ne kadar kolaydır ama el oyalar diye olsa gerek, hiç girişmedim...
Regaib kandiliniz mübarek olsun Serpil'ciğim..
Kocaman sevgiler..
çok şirine duruyorlar:)
Iade-i ziyarete geldim...
Blogun cok guzelmis...
Gnocchi yi cok seviyorum...yapimi cok kolay ama embellikten olsa gerek genelde hazir olanlarini alip pisiriyorum.
Kendim yaptigim zaman da icine bir iki kasik irmik ekliyorum...Daha diri oluyorlar...
beni diger blogumdan da ziyaret edebilirsin..
http://golifa.blogcu.com
Sevgiyle kal,
Golifa
Yorum Gönder