Geçen pazar Ege'yle aşka geldik.Kurabiyeler,tuzlular yaptık.Bu tuzlu tamamen pastanelerde satılanların lezzetinde oldu.Herkes bayıldı.Ama o kadar çabuk bitirdik ki fotoğraflarını çekemedim.Kenarda kalan son 2 kurabiyeyi görüntülerken de fotoğraf makinemin pili bitti.O nedenle çektiğim birkaç poz elimde kaldı.Görüntü çok içime sinmedi.Ama lezzeti mutlaka denenmeli...
Malzemeler:
• 125 gr margarin (yumuşamış)
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Dilediğiniz şekli verip tepsiye yerleştirin ve yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ben de kalmamış susam serptim.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
21 yorum:
İyi pazarlar canım mmmm enfes olmuş ellerinize sağlık seninde Egenin'de içime doğmuş çayımla geldim beraber içeriz değil mi???
Öptüm canım
nefis..
yanında bir fincan çayla mükemmel olur. Ellerine sağlık canım.. Gzüel bir hafta geçirmek dileğiyle..
canım nefis görünüyor..ellerinize sağlık...sevgiler
cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim, o dukkanin kucuk olmasi onemli degil yani hiç yoktan iyidir cunku ben burada hic birsey bulamiyorum, kesinlikle gidicem, hatta not ettim bile, neyse kendinize iyi bakin
fransadan leyla
Çok doğru söylüyorsun..bu tuzluluar tepsiden çıkmadan yenmeye başlıyor hele birde mahlepde var harika olmuştur .tekrarını beklerler..
Canım benim harika görünüyor, ellrine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Yakın zamanda bu tarz tuzlulardan bende bolca yapacağım... Tarifini almak için tekrar uğrarım... Ellerine sağlık sıcacık sevgiler♥
merhaba sevgili CAFE GUSTO
tesadüfen bazı sayfalardan ulaştım size.samsunlu bir kardeşe rastlayınca :) selam vermeden geçmek olmazdı..
bol kırçanlı :)
bol fasulye kavurmalı :)
bol diblağlı :)
bol pideli günler diliyorumm :)
çok svglr size ve güzel SAMSUNumuza :=)) NuNu
Ne iyi yapmışsınız Serpil'ciğim,ellerinize sağlık..Bende yaparım bu tuzlulardan ve çok severiz..Üstelik dayanma süreleride çok uzun..Kalırsa..))
Kocaman sevgiler canım..
çok güzel olmuş ağızda dsökülüyordur eminim ellerine sağlık
Serpil'ciğim çay yanında bu tuzlular harika gider, hele taze taze de tadı başka oluyor, ellerine sağlık güzelim, çok güzel görünüyorlar, sevgilerimle öptüm...
Reagaib kandiliniz mübarek olsun Serpil'ciğim..
Sevgiler..
♥ Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!
Bence gayet güzel çıkmışlar eminim lezzetide öyledir.Uzun süredir mahlepli lezzetler arıyorum.(evdeki mahlebi değerlendirmek için)Mutlaka deneyeceğim.
Mutlu kalın
hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)
Serpil'ciğim, nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
Sevgiler...
♥ Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!
Serpil'ciğim hayırlı kandiller diliyorum, allah senesine de hep beraber ermeyi nasip eder inşallah, sevgilerimle öptüm canım...
Eskiden ne çok yapardım.Görünce şimdi hatırladımda.Çayın yanında aniden gelen misafirler için harika bir tuzludur..ellerine sağlık..sevgiler.
yaaaaaa mahlep olmasa olmaz mi ben almanyadayim mahlep diye bisey ne duydum ne de kullandim onu kullanmasak güzel olmaz mi acaba bilen biri acilen yazabilir mi???????????????????
SELMA
Arkadaşım mahlep güzel koku verir ama kıvama bir etkisi oluyor mu bilmiyorum..İstersen mahlep olmadan dene..Umarım yazık olmaz...Şimdiden kolay gelsin..sevgiler...
Yorum Gönder