Bugün sizlere oldukça kolay bir salata, meze, aperatif tarifiyle geldim. Aslında herkesin bildiği bir tarife küçük dokunuşlar yaptım. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
Semizotu
1 adet rende havuç
sarımsaklı yoğurt
tuz
Üzeri için:
Kapya biber
Ceviz
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Semizotunu yaprak yaprak ayırın. 1adet havucu rendeleyin ve az zeytinyağında kavurun. Soğuyan havucu semizotunu sarımsaklı yoğurt ile karıştırın. Tuzunu ayarlayın.
Ayrı bir tavada zeytinyağında kırmızı biberi kavurun ateşten almadan cevizleri ekleyin. Bir kaç dakika birlikte kavurun. Hazırladığın semizotunun üzerine kırmızı biberi ekleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder