Yine mevsimi gelmişken size müthiş bir lezzet tarifi vereceğim. İç baklaları kabuğundan ayırmanın zahmetini bu yemeği yiyince unutacaksınız.
Malzemeler
1/2 kg iç bakla ( ben kabuklarını ayıkladım)
2 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak
Yarım demetten az dereotu
1 adet kuru soğan
1/2 limonun suyu
1 çay bardağı su
3-4 kaşık zeytinyağı
1 adet küp şeker
Kuru soğanı küp doğrayıp zeytinyağına ekleyin içine küp şekeri ilave edip kavurmaya başlayın. Ayrı bir yerde taze soğanın beyaz kısmını ince ince doğrayın kuru soğanın üzerine ilave edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı suyu da ilave edip pişirmeye başlayın. Suyunu çekince üzerine taze soğanın yeşil kısmını ve dereotunu ilave edip ocağı kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder