Merhabalar,
Tavuk yemeklerini baharatsız yiyemiyorum. O nedenle değişik şekillerde lezzetlendiriyorum.
Bugün yine karşınızda böyle bir tarifle yer alıyorum.
Tavuk kalçalarını önce kendi yağıyla kısık ateşte kavurdum. Bu arada tuz, kekik, kajun baharatı,köri gibi baharatları ilave ettim. Önce suyunu saldı sonra ateşi biraz açıp suyunu bir miktar çektirdim. Çok az bir su kaldığında üzerine susam ekleyip suyuna 1 limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı bal ilave ettim. Tavuğun suyundan kaşık kaşık alıp tavuğun üzerine ilave ederek 5 dakika kadar kısık ateşte pişirdim.
Yanında fırında elma dilim patates hazırlayıp servis ettim. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder