17 Nisan 2021 Cumartesi

Bezelye Tavası (Sultani Bezelye)

 


Karadeniz’in yemeklerinden olan Bezelye tavası hatta bezenne tavası ile geldim bugün. Bu çok lezzetli bezelyenin ömrü çok kısadır.Bu mevsimde çıkar ve 3 hafta kadar sürede tükenir. Ben bu yıl haşlayıp dondurucuda saklamayı düşünüyorum. Bu tavayı kahvaltıda yada akşamüstü çayın yanında hazırlayabileceğiniz gibi akşam yemeği olarak da tüketebilirsiniz.

Malzemeler

750 gr Sultani Bezelye.                                                    3 adet yumurta                                                          Yarım su bardağı mısır unu                                          Tuz ve bol karabiber 

Bezelyeyi önceden kaynatılmış tuzlu suya ilave edip haşlayın. Süzdükten sonra bezelyeleri bir kabın içinde mısır unu tuz ve karabiber ile karıştırın Az miktarda zeytinyağını  kızdırdıktan sonra haşlanan bezelyeleri tavaya düz bir şekilde ilave  edip kızartın. Kızarınca Tavayı alt üst edin bunun için karadenizin hamsi için kullandığı tava kapaklarından yararlanabilirsiniz.

Alt üst edilen kızarmış bezelyenin üzerine çırpılmış yumurtaları düzgünce ilave edip kızartmaya devam edin. Dilerseniz son bir kez de alt üst çevirip yumurtalı yüzünün de iyice kızarmasını sağlamış olursunuz 

Afiyet olsun 


Hiç yorum yok: