Karadeniz’in yemeklerinden olan Bezelye tavası hatta bezenne tavası ile geldim bugün. Bu çok lezzetli bezelyenin ömrü çok kısadır.Bu mevsimde çıkar ve 3 hafta kadar sürede tükenir. Ben bu yıl haşlayıp dondurucuda saklamayı düşünüyorum. Bu tavayı kahvaltıda yada akşamüstü çayın yanında hazırlayabileceğiniz gibi akşam yemeği olarak da tüketebilirsiniz.
Malzemeler
750 gr Sultani Bezelye. 3 adet yumurta Yarım su bardağı mısır unu Tuz ve bol karabiber
Bezelyeyi önceden kaynatılmış tuzlu suya ilave edip haşlayın. Süzdükten sonra bezelyeleri bir kabın içinde mısır unu tuz ve karabiber ile karıştırın Az miktarda zeytinyağını kızdırdıktan sonra haşlanan bezelyeleri tavaya düz bir şekilde ilave edip kızartın. Kızarınca Tavayı alt üst edin bunun için karadenizin hamsi için kullandığı tava kapaklarından yararlanabilirsiniz.
Alt üst edilen kızarmış bezelyenin üzerine çırpılmış yumurtaları düzgünce ilave edip kızartmaya devam edin. Dilerseniz son bir kez de alt üst çevirip yumurtalı yüzünün de iyice kızarmasını sağlamış olursunuz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder