8 Şubat 2021 Pazartesi

Fırında Kök Sebzeler


Kök sebzelerin yapımını Ala Şerife'de izlemiştim. Ondan esinlenerek hazırladım. Hindi kavurmanın yanında servis ettim. Et yemeklerinin yanında oldukça sağlıklı ve lezzetli bir sebze oluyor.

1 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet tatlı patates
2 adet yer elması
1 adet kırmızı pancar

Tüm sebzeler doğrandıktan sonra zeytinyağı ilave edilmiş döküm tavaya pancar hariç tüm sebzeleri ekleyiniz. 1 adet greyfurt ve 1 adet portakalı sıkıp tavaya ekleyiniz. Kabukları kalan greyfurt ve portakalın içine pancarları sıkıştırıp tavanın içine ilave ediniz. Bu işlemi tüm sebzeleri kırmızıya boyamaması için bu işlemi yapıyoruz. Üzerine 1 parça adaçayını küçük küçük parçalayıp ilave ediniz. Tuz, karabiber ve zeytinyağını üzerinden gezdirip fırında 200 derecede pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilerseniz servis esnasında yoğurt ile tüketebilirsiniz.






 

Hiç yorum yok: