Osmanlı da yemekleri lezzetlendirmek için farklı yöntemler kullanılmış kuru meyvelerle tatlandırmışlar.. Domatesin Amerika ve Avrupa'dan Osmanlıya gelişi 1700 lü yıllara dayandığını (hatta ilk zamanlar yeşil olarak tüketildiğini) biliyoruz. Dolayısıyla yemeklerinde salça ve domates ile lezzetlendirme bulunmamaktadır.
Malzemeler:
Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı doğranmış etleri içine ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Bu esnada bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. İncirleri ve kayısıları ince ince doğrayın. Badem, incir ve kayısıyı ayrı bir tavada soteleyin. Üzüm, erik, bal, sumak ve tuzu ete ekleyip 5 dakika daha pişirin . Sonra etler ile bir araya getirip 2-3 dakika kadar da birlikte kavurun. Afiyet Olsun..
1 yorum:
Elinize sağlık.
Yorum Gönder