Bu ayın "Yaman Etkinlikleri"ne
Kuş'un Mutfağı ev sahipliği yaptı.Konu şubat ayı nedeniyle Aşık Eden Tarifler...Ben gerçi sizlere 14 şubatta hem tarif verdim hem tanışma
hikayemize sizleri yönlendirdim ama bu etkinliğe şöyle güzel bir şeyler hazırlamak da istedim...Aslında aklımda farklı tarifler vardı ama yağan kardan dolayı markete gidip alışveriş yapamadım ne bulduysam onunla bir pasta yaptım sizlere.Asıl bu pastayı çilekle yapmak istemiştim.Pastanın tadı harika oldu ama keserken çok zorlandım.Bunun kolayını bilen varsa beni de bilgilendirsin lütfen.Neyse gelelim tarife:
Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Dr Oetker dolgu kreması
1 paket krem şanti
3 çay bardağı süt
meyve
pudra şekeri
Hazırlanışı
Tezgaha yanyana iki tane milföy hamuru sığacak şekilde streç film seriniz.Milföy hamurlarının iki tanesini streç filmin üzerine kenarları üstüste gelecek şekilde koyunuz.Hamurların üzerine de streci serin.Hamurlar altlı üstlü strecin arasında kalsın.15-20 dakika milföylerin yumuşamasını bekleyin.Yumuşayan hamurların streci açmadan,merdane yardımıyla ek yerlerinden iyice bastırarak kaynaşmalarını sağlayınız.Arkasını çevirip aynı işlemi uygulayınız.
Kalan diğer hamurları da aynı işlemlerden geçiriniz.Dolayısıyla 3 tane uzun uzun hamur oluşturunuz.Yumurta sarısını üzerlerine sürünüz.Keskin bir bıçak ucu ile hamura şekiller çiziniz.200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Dolgu kremasını 3 çay bardağı sütle çırpınız kremanın üzerine 1 paket krem şantinin tozunu dökünüz.İkisini bir arada iyice çırpınız.
Pişen hamurunun birini servis tabağa alınız.Üzerine kremayı sürünüz ve meyveleri ekleyiniz(alt sıraya kivi ekledim).Meyvelerin üstüne ikinci hamuru yerleştirin.Tekrar krema sürüp yine meyve ekleyiniz.(ikinci sırayı muzlu yapacaktım ama kırmızı arada güzel göründüğü için vişne de ekledim)En son katın hamurunu kapatınız pudra şekeri sürüp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapınız.
Ben ayrıca tek kişilik yapsam nasıl olur diye düşünüp 3 kat 1 adet milföyden de hazırlayıp resimledim.Ama tek kişilik yapmamanızı öneririm.Kremayı sürdükçe birbirini çok kaydırdı belki 2 kat yapılabilir ama 3 katı denemeyin.Onun üzerine de krema sürüp böğürtlen reçeli ile süsleyip servis yaptım.
Afiyet olsun...
30 yorum:
Harika görüntü nefis Tad.Eline saglik...
SEVGILER
Cok sahane olmus,bayildim valla.Ellerine saglik canim.
Milföy hamuru ile hiç tatlı denemedim ama sizin yaptığınız harika görünüyor ellerinize sağlık...
aşık eden tarifler etkinliğinde müthiş yaratıcılıklar gün yüzüne çıkacak anlaşılan...
sevgiler...
Cafe Gustocum aşk hikayenizi ilk defa okur gibi tekrar okudum, çok hoş gerçekten...Aslında aşık eden tarifler için bende yazdım bizim hikayeyi, ayrıntısına kadar hemde..Sonra kocadan yedik mi vetoyu :)Aslında bana çok normal geldiydi..aha sayfama yazamadim buraya yazıyom, bizde internet aşıkıyız...:) he he!
tatliya gelince nefis görünüyor, kreması çileği var birde milfoy hamuru :) Ellerine saglik, sevgilerle
çok güzel bir görüntü,ellerine sağlık serpilcim.
Canım ellerine sağlık gerçekten çok güzel bir görüntü ve lezzet. Canım ben bunu 2 kat olarak yapıyorum ve bir parça milföyü daha küçük parçalara kesiyorum, bir lokmalık diyelim hem yemesi de çok kolay oluyor.Afiyetler olsun, sevgilerimle...
Harika ! Çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık.
görüntü harika canim
nefis olmus ellerine saglik
canım ellerine sağlık harika olmuş evet üç kat güzel ama yerken kesin kaymıştır..iki kat yapmak daha mantıklı yerken zorlanmamak için...sevgilerimle öpüyorum
Cooook süper olmus,cok begendim.Insan bunu yemeye bozmaya kiyamaz.Rengli ,istah acici olmus güzel pasta.Ellerine saglik.
Pasta nefiss görünüyor Serpil ellerine sağlık :))
hoş bir tatlı olmuş pastamı desem :)) ellerine sağlık...
Yaw süper birşey olmuş bu. Bayıldım görünce. Fotoğraflara daha fazla bakamıycam ağzımın suları aktı. Elleirne sağlık Serpil. Deneyeceğim. :)
Serpilim, o nasıl bir görüntü öylee...Bayıldım valla..tek kişilik olanından 5 tane istiyorum senden, beşide bana olcek ama :)))))
Öpüyorum seni ve Egeyi..
Ahhhh Serpil'ciğimm,
Ben aşık oldum gitti bile bu tarife:))
Ellerine sağlık canım benim,
Kocaman sevgiler.....
Serpilcim,
Pastan çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Kesmek için bir öeneri;
Bıçağı ocakta biraz kızdır öyle kes,işe yaradığını göreceksin.
Sevgiler
Galiba haklısın bunun görüntüsü harika ama kesmesi zor olsa gerek..
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM İLK ÖNCE HAZIRLADIĞIM TEK KİŞİLİK PASTAYI KESERKEN ZORLANMIŞTIM YA.BÜTÜN OLAN PASTADA DA ÇOK ZORLANDIM.YA 2 KAT YAPIN YADA SONİC BLADE ALIN.BU PASTANIN ADI BEN ETTİM SEN ETME PASTASI OLSUN..
HEPİNİZE BURADAN DEĞİL AYRI AYRI BLOKLARINIZDAN CEVAP VERİYORUM SEVGİLER...
Yeme de yanında yat yerine
ye de aşık ol diyeceğiz bundan sonra...
Tijenciğim bir de ye de pişman ol var..
Ellerine sağlık canım ,.çok güzel gözüküyor.....Hatta benim canım çekti yahu:))
Sevgiler
Nefis gözüküyor ellerine sağlık
müge
Bu tarif gerçekten de aşık eder. Çok güzel görünüyor.
Çok güzel ve kışkırtıcı görünüyor Serpil'ciğim..Ne kadar marifetlisin canım benim..))Bayılıyorum senin tariflerine..))Ellerine sağlık..Ege'cik kimbilir nasıl sevmiştir bu milföyleri..))
En güzel sevgilerle
Gerçekten harika bir görüntü canım.Ellerine sağlık:)
Offf şahane bir nevi tatlı sandviç olmuş ellerine sağlık
Serpil'cim,
gelmeyeli yine harika mamalar eklemissin, valla milföylü pastana hayran hayran bakiyorum su anda, o renklerin kremaya verdigi güzel dokunus, hersey harika senin de ellerine saglik hayatim.
Ayrica, patatesli börek denemen de cok güzel olmus bence, benim de gercekten cok hosuma gitti bu tarifiyle birde ben denemek isterim.
Selamlar ve öptüm..
çok şık olmuş ve iştah açıcı hatta bir tane bile istetir:)
ya bu nasıl bi görüntü böyle suan portakallı kek yiyorum karnım tok ama bayıldım coook güzel görünüyo ayy olsada yesem şimdi hepsini bitiririm yani bende yapcam tadına bakmam lazım tesekkkürler bu arada bende cafe acmak yada pasta börek işleriyle uğrasmak istiyorum çok güzel yaptığımı söylüyolar ama nasıl yapcam bilmiyorum bana fikir verirmisiniz tesekkrler ii aksamlar
elacığım teşekkür ederim.Ben de cafe açtım.Mantı ev yemekleri ve butik pastacılık yapmaya başladım ama henüz çok yeniyim.fakat zor işmiş çok fedakarlık istiyor..sevgiler..
Yorum Gönder