19 Şubat 2008 Salı

AŞIK EDEN TARİFLER ETKİNLİĞİ


Bu ayın "Yaman Etkinlikleri"ne Kuş'un Mutfağı ev sahipliği yaptı.Konu şubat ayı nedeniyle Aşık Eden Tarifler...Ben gerçi sizlere 14 şubatta hem tarif verdim hem tanışma hikayemize sizleri yönlendirdim ama bu etkinliğe şöyle güzel bir şeyler hazırlamak da istedim...Aslında aklımda farklı tarifler vardı ama yağan kardan dolayı markete gidip alışveriş yapamadım ne bulduysam onunla bir pasta yaptım sizlere.Asıl bu pastayı çilekle yapmak istemiştim.Pastanın tadı harika oldu ama keserken çok zorlandım.Bunun kolayını bilen varsa beni de bilgilendirsin lütfen.Neyse gelelim tarife:

Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Dr Oetker dolgu kreması
1 paket krem şanti
3 çay bardağı süt
meyve
pudra şekeri

Hazırlanışı
Tezgaha yanyana iki tane milföy hamuru sığacak şekilde streç film seriniz.Milföy hamurlarının iki tanesini streç filmin üzerine kenarları üstüste gelecek şekilde koyunuz.Hamurların üzerine de streci serin.Hamurlar altlı üstlü strecin arasında kalsın.15-20 dakika milföylerin yumuşamasını bekleyin.Yumuşayan hamurların streci açmadan,merdane yardımıyla ek yerlerinden iyice bastırarak kaynaşmalarını sağlayınız.Arkasını çevirip aynı işlemi uygulayınız.
Kalan diğer hamurları da aynı işlemlerden geçiriniz.Dolayısıyla 3 tane uzun uzun hamur oluşturunuz.Yumurta sarısını üzerlerine sürünüz.Keskin bir bıçak ucu ile hamura şekiller çiziniz.200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Dolgu kremasını 3 çay bardağı sütle çırpınız kremanın üzerine 1 paket krem şantinin tozunu dökünüz.İkisini bir arada iyice çırpınız.
Pişen hamurunun birini servis tabağa alınız.Üzerine kremayı sürünüz ve meyveleri ekleyiniz(alt sıraya kivi ekledim).Meyvelerin üstüne ikinci hamuru yerleştirin.Tekrar krema sürüp yine meyve ekleyiniz.(ikinci sırayı muzlu yapacaktım ama kırmızı arada güzel göründüğü için vişne de ekledim)En son katın hamurunu kapatınız pudra şekeri sürüp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapınız.



Ben ayrıca tek kişilik yapsam nasıl olur diye düşünüp 3 kat 1 adet milföyden de hazırlayıp resimledim.Ama tek kişilik yapmamanızı öneririm.Kremayı sürdükçe birbirini çok kaydırdı belki 2 kat yapılabilir ama 3 katı denemeyin.Onun üzerine de krema sürüp böğürtlen reçeli ile süsleyip servis yaptım.
Afiyet olsun...

30 yorum:

Nilgün dedi ki...

Harika görüntü nefis Tad.Eline saglik...

SEVGILER

Adsız dedi ki...

Cok sahane olmus,bayildim valla.Ellerine saglik canim.

el*ff dedi ki...

Milföy hamuru ile hiç tatlı denemedim ama sizin yaptığınız harika görünüyor ellerinize sağlık...
aşık eden tarifler etkinliğinde müthiş yaratıcılıklar gün yüzüne çıkacak anlaşılan...
sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Cafe Gustocum aşk hikayenizi ilk defa okur gibi tekrar okudum, çok hoş gerçekten...Aslında aşık eden tarifler için bende yazdım bizim hikayeyi, ayrıntısına kadar hemde..Sonra kocadan yedik mi vetoyu :)Aslında bana çok normal geldiydi..aha sayfama yazamadim buraya yazıyom, bizde internet aşıkıyız...:) he he!
tatliya gelince nefis görünüyor, kreması çileği var birde milfoy hamuru :) Ellerine saglik, sevgilerle

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

çok güzel bir görüntü,ellerine sağlık serpilcim.

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerine sağlık gerçekten çok güzel bir görüntü ve lezzet. Canım ben bunu 2 kat olarak yapıyorum ve bir parça milföyü daha küçük parçalara kesiyorum, bir lokmalık diyelim hem yemesi de çok kolay oluyor.Afiyetler olsun, sevgilerimle...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harika ! Çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık.

sevimin sayfasi dedi ki...

görüntü harika canim
nefis olmus ellerine saglik

Gönül dedi ki...

canım ellerine sağlık harika olmuş evet üç kat güzel ama yerken kesin kaymıştır..iki kat yapmak daha mantıklı yerken zorlanmamak için...sevgilerimle öpüyorum

Yaren dedi ki...

Cooook süper olmus,cok begendim.Insan bunu yemeye bozmaya kiyamaz.Rengli ,istah acici olmus güzel pasta.Ellerine saglik.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Pasta nefiss görünüyor Serpil ellerine sağlık :))

Unknown dedi ki...

hoş bir tatlı olmuş pastamı desem :)) ellerine sağlık...

GANNE dedi ki...

Yaw süper birşey olmuş bu. Bayıldım görünce. Fotoğraflara daha fazla bakamıycam ağzımın suları aktı. Elleirne sağlık Serpil. Deneyeceğim. :)

Feyza Fidan dedi ki...

Serpilim, o nasıl bir görüntü öylee...Bayıldım valla..tek kişilik olanından 5 tane istiyorum senden, beşide bana olcek ama :)))))
Öpüyorum seni ve Egeyi..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ahhhh Serpil'ciğimm,
Ben aşık oldum gitti bile bu tarife:))

Ellerine sağlık canım benim,

Kocaman sevgiler.....

Müge Hüner dedi ki...

Serpilcim,
Pastan çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Kesmek için bir öeneri;
Bıçağı ocakta biraz kızdır öyle kes,işe yaradığını göreceksin.
Sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Galiba haklısın bunun görüntüsü harika ama kesmesi zor olsa gerek..

Cafe Gusto dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM İLK ÖNCE HAZIRLADIĞIM TEK KİŞİLİK PASTAYI KESERKEN ZORLANMIŞTIM YA.BÜTÜN OLAN PASTADA DA ÇOK ZORLANDIM.YA 2 KAT YAPIN YADA SONİC BLADE ALIN.BU PASTANIN ADI BEN ETTİM SEN ETME PASTASI OLSUN..
HEPİNİZE BURADAN DEĞİL AYRI AYRI BLOKLARINIZDAN CEVAP VERİYORUM SEVGİLER...

Tijen dedi ki...

Yeme de yanında yat yerine
ye de aşık ol diyeceğiz bundan sonra...

Cafe Gusto dedi ki...

Tijenciğim bir de ye de pişman ol var..

pelince dedi ki...

Ellerine sağlık canım ,.çok güzel gözüküyor.....Hatta benim canım çekti yahu:))

Sevgiler

Yemekbahane dedi ki...

Nefis gözüküyor ellerine sağlık

müge

Adsız dedi ki...

Bu tarif gerçekten de aşık eder. Çok güzel görünüyor.

Damak Tadı dedi ki...

Çok güzel ve kışkırtıcı görünüyor Serpil'ciğim..Ne kadar marifetlisin canım benim..))Bayılıyorum senin tariflerine..))Ellerine sağlık..Ege'cik kimbilir nasıl sevmiştir bu milföyleri..))


En güzel sevgilerle

Adsız dedi ki...

Gerçekten harika bir görüntü canım.Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

Offf şahane bir nevi tatlı sandviç olmuş ellerine sağlık

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Serpil'cim,
gelmeyeli yine harika mamalar eklemissin, valla milföylü pastana hayran hayran bakiyorum su anda, o renklerin kremaya verdigi güzel dokunus, hersey harika senin de ellerine saglik hayatim.

Ayrica, patatesli börek denemen de cok güzel olmus bence, benim de gercekten cok hosuma gitti bu tarifiyle birde ben denemek isterim.

Selamlar ve öptüm..

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok şık olmuş ve iştah açıcı hatta bir tane bile istetir:)

ela dedi ki...

ya bu nasıl bi görüntü böyle suan portakallı kek yiyorum karnım tok ama bayıldım coook güzel görünüyo ayy olsada yesem şimdi hepsini bitiririm yani bende yapcam tadına bakmam lazım tesekkkürler bu arada bende cafe acmak yada pasta börek işleriyle uğrasmak istiyorum çok güzel yaptığımı söylüyolar ama nasıl yapcam bilmiyorum bana fikir verirmisiniz tesekkrler ii aksamlar

Cafe Gusto dedi ki...

elacığım teşekkür ederim.Ben de cafe açtım.Mantı ev yemekleri ve butik pastacılık yapmaya başladım ama henüz çok yeniyim.fakat zor işmiş çok fedakarlık istiyor..sevgiler..