18 Şubat 2008 Pazartesi

PATATES BÖREĞİ




Çok güzel bir börek,üstelik inanılmaz pratik.Patatesli lezzetleri sevenlere mutlaka denemelerini tavsiye ederim.




MALZEMELER:
1 kg patates (7 orta boy)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt (evde yoğurt bitmiş öğleden kalma sarmısaklı yoğurt vardı onu kullandım)
1,5 su bardağı un
2 yumurta
1 pkt kabartma tozu
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, reyhan
Karışımın kıvamı için süt
Üzeri için kaşar rendesi ya da yoğurt (üzerine kaşar da yoğurtta koymadım)


YAPILIŞI:
Patatesleri yuvarlak ince halkalar halinde doğrayın ve baharatlarla tatlandırarak iyice karıştırın.
Büyük boy yuvarlak ya da kare borcama dizin.
Yoğurt, yağ ve yumurtayı çırpın.
Un, biraz tuz ve kabartma tozu ekleyip tekrar çırpın.
Koyu tahin kıvamına gelecek akıcılıkta olana kadar süt ekleyip karıştırın.
Karışımı patateslerin üzerine dökün ve eşit biçimde yayılmasını sağlayın.
180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.
İsteğe göre kaşar rendeleyip fırında hafif eritin ya da sarımsaklı yoğurt gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis bir börek gerçekten. Bir o kadar da kolay. Ellerine sağlık.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

gustocum ellerine sağlık
nar gibi olmuş böreklerin
yiyenlerede afiyet olsun
sevgiyle kal

GANNE dedi ki...

Yengem yapardı hep patatesli böreği. Çok severek yerdik. :) Ellerine sağlık Serpil. Uzun arayışlar sonunda tarifi hatırlamışsın. :)
Aklıma düştü unutmadan ben de yapayım. :))

Adsız dedi ki...

Harika bir börek olmus,ellerine saglik canim.

Gönül dedi ki...

canım benim ellerine sağlık güzel olduğu her halinden belli...sevgilerimle...kocaman öpüyorum

Hülya dedi ki...

Ellerine sağlık.Ben de bir vakitler buna benzer birşeyler yapmıştım.Canım istedi birden ilk fırsatta denemeli;)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

patatesli herşeye bayılırım
ellerine sağlık
harika olmuş
sevgiler