12 Kasım 2007 Pazartesi

GELENEKSEL KIŞ HAZIRLIKLARI




Bu ayın diğer bir etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Mahzun Prenses konuyu da çok güzel belirlemiş Geleneksel Kış Hazırlıkları ,kendisine kolay gelsin diyorum.
Sanırım hepimiz biraz Anadolu kökenliyiz kendi gıdalarımızı kendimiz hazırlamayı seviyoruz.Aslında en doğal ve doğru olanı da bu, gözümüz göre göre tertemiz yiyecekler hazırlayıp ,sevdiklerimizin sağlıklı beslenmesini sağlamak.Ben de kendimce kış aylarına birşeyler hazırlamayı sevenlerdenim.
Ama kış hazırlıklarını geçen aylarda tamamlamıştım bu aya hazırlayacak birşeyim kalmamıştı.Bende sizleri eski tariflerime yönlendiriyorum. Reçeller için buraya turşular için buraya bakabilirsiniz.

9 yorum:

pelin dedi ki...

canım oğlunun doğum günü için yaptığın cupcakeler haria olmuş.benim oğlumun da 15 gün sonra doğum günü var. ben de böyle birşey yapmak istiyorum ama bu cupcake kalıplarından bulamadım. sen nereden aldın mahzuru yoksa yazabilir misin?

Cafe Gusto dedi ki...

Pelinciğim bloğuna bilgi bıraktım.
sevgiler...

Gönül dedi ki...

canikommm ne güzel ekmek yedirir valla bu şimdi dimi:))) ellerine sağlık sevgilerimle

Yaren dedi ki...

Cok harika görünüyor.Bunu en güzel bulgur pilav eslik eder .Ellerinize saglik sahane görünüyor.Ayrica asadaki kaynana hakkinda yazidiklariniza tamamen katiliyorum.Bende o kayinvalde yada kaynana kelimelerinden hic hoslanmiyorum.Bende annem diyorum,ama bazen sohbet ederken annem diyince´,benim öz annem sankip farkli anlasildigi icin ardindan kayinvalde kelimesini eklemek zorunda kaliyorum.Güzel düsüncelerinizi paylastiginiz icin tesekürler.

daimamutfak dedi ki...

Evet kış geldi öyle değilmi?
Yaptığımız hazırlıkları şimdi tüketme zamanı artık.Herkesin ellerine sağlık.Seninde canım..

ezgi* dedi ki...

merhabalarr...ben blogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum..söyle bir bakiyim dedim kendimi kaybettim resmen..:)hele şu browniler sufleler chesee kekler fln off...elleriize sağlık gerçekten herşey müthiş görünüyor..iyi akşamlar..

Adsız dedi ki...

selam elinize saglık...

yemek dedi ki...

Sevgili Pelin, kayınvalidem yapar bu turşudan, harika olur. Ellerine sağlık.
Selamlar...

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

Turşunuz harika görünüyor ellerinize sağlık umarım aynı zamanda çok da acıdır :)
selamlar,
Elif