17 Mayıs 2007 Perşembe

ZENCEFİLLİ KURABİYE




Ta Ta Ta Taaaammmmm!!!!
Ve şeker hamuruyla tanıştık.Birbirimizi hemen sevdik.Bu tanışmamıza


Bu ay Hülya'nın ev sahipliğini yaptığı Ye #23 kurabiye ye etkinliğine bende katılıyorum.Sofra dergisinin çok eski sayılarının birinden öğrendiğim bu kurabiye tarifi belkide benim ilk yazmam gereken tarifti.Çünkü hem tadına bayılırım hem pratik hemde bizim evde en sevilen kurabiye olması nedeniyle sık yaptığım bir çeşittir.
Evet ilk kez şeker hamuruyla çalıştım demiştim ya bu kadar sert olduğunu tahmin etmemiştim.Pembe ve kırmızı ile rahat çalıştım ama beyazı masadan kaldıramadım.Yapışıp durdu.Mayısın 25.de bizim Naz hanımın ilk doğumgünü.Halası olarak bende değişik birşeyler yapmak istiyordum.Bu kurabiyelerden yapmaya karar vermiştim ama becerip beceremeyeceğimi de bilemiyordum.Hem hamuru denemek hemde etkinliği kaçırmamak için Bu nefis kurabiyeleri yaptım.Yanlız bu kurabiyeleri çubuklara takacağım için hamurunu kalın açtım.Normalde çubuksuz yaptığım zaman hamurunu çok ince yapıyorum ,pişince bisküvi kıvamında oluyor.Kahve'nin yanında çok güzel gidiyor.Mis gibi de kokar.Haydi tarife geçeyim artık ben.


Malzemeler

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
200 gr ma yakın tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 yumurta

yapılışı:

un,kabartma tozu,zencefil,tarçın yenibahar ve teryağını karıştırın.Özdeşleşinceye kadar yoğurun.Şekeri ilave edin biraz daha yoğurup içine 1 yumurta ilave edin.İşte şimdi hamurunuz toplanmaya başlayacak.Bu hamuru üstü kapalı bir kapta buzdolabında 1 gece bekletin ,eğer vaktiniz yoksa en azından 1-2 saat bekletin.Ayrıca hamurunuzun unu biraz az olacak olacak korkmayın.Buzdolabında bekleyince biraz toparlıyor.
Hamuru açarken de küçük parçalar halinde kopartıp unlayıp hatta bazen açılabilsin diye tekrar unla yoğurmak gerekebiliyor.Bütün bir hamur halinde hiç açamadım küçük küçük açıp kurabiye kalıbı ile şekil veriyorum sizde öyle yapabilirsiniz.Şekil verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yıkarken de zorlanmazsınız.175 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.20 dakika içerisinde pişecektir.Çok kızarmış olmayacak ben genelde başında beklerim çok çabuk rengi koyulaşıyor.
Afiyet olsun....


12 yorum:

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler çok şık olmuşlar, ellerine sağlık, sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhabalar
kurabiyeler şeker hamuru ile
daha bir şık olmuş
zencefilde ayrı bir güzellik katmıştır kurabiyelere
ellerinize sağlık
sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Esra
Şeker hamurundan küçük bir parça kopararak yaptım bunları ama o koca hamur nasıl açılır da keklere sarılır.Bilemiyorum.Benimde gözüm korktu.
sevgilerimle...

Cafe Gusto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Ebru,
Beğenmene sevindim.Umarım daha güzel çalışmalarda yapabileceğim.
sevgilerimle..

ayseyaman dedi ki...

İlk deneme gayet başarılı, hatta çok başarılı görünüyor :) elinize sağlık!
Eline şeker hamuru almamış biri olarak benim gözüm korkuyor. Siz taa nerelerden şeker hamurları getirtmişsiniz, benim burnumun uçunda da alıp yapmıyorum. Umarım bana da bir gün hamurlarla oynamak kısmet olur.
iyi haftasonları dilerim
Sevgilerle

Bocuruk dedi ki...

Ne şeker kurabiyeler bunlar böyle. Etkinlikte çok güzel tarifler olacak belli:)Ellerine sağlık canım. Ben de belki haziranda kızların doğumgünlerinde yaparım
Sevgilerimle...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Artık şeker hamuruna bulaştıysan gerisi feci gelir :)))) Hastalık gibi bir şey... Çok çok şık kurabiyeler olmuş bunlar...
Sevgiler,
Esra

LaMa dedi ki...

Ilk etkinligin hayirli olsun :)
Samsun'a sevgiler

butterfly dedi ki...

Merhabalar:)
Ne şirin kurabiyeler bunlar böyle, bayıldım:). Ellerine sağlık.
Sevgiler..
aslı

Adsız dedi ki...

Daha önce zencefilli bir tarif denememiştim. Sizin sayenizde denedim ve çok güzel oldu. Hamurum çok cıvık oldu. Söylediğiniz gibi dolapta beklettim ama çıkardıktan sonra un ekleyip yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur. Kardeşim arka arkaya 4 tane yedi. Tarif için teşekkürler.

Cafe Gusto dedi ki...

Nurtenciğim çok sevindim beğenmenize.Bizim evin en tutulan kurabiyesidir.Yada bisküvisi de desem olur..Afiyet olsun sevgiler...