Sizlere bugün çok lezzetli bir elmalı pay tarifi vereceğim. Evde kalan elmaları değerlendirmek için güzel bir yöntem.
Malzemeler.
3 elma rendesi
1 çay kaşığı tarçın
2-3 yemek kaşığı şeker
Üçünü bir tavaya alıp 5-6 dakika pişirin
125 gr yumuşamış tereyağı
1 Su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (ben 3 bardağa yakın un ekledim yavaş yavaş eklerseniz birden fazla gelmez)
Şeker ve tereyağını mikserle iyice çırpın içine diğer tüm malzemeleri un hariç ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ilave edin. Hamurunuzun küçük bir parçasını ayırıp kalanı tart kabı veya borcama elinizle bastıra bastıra yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı ilave edin. Ayırdığınız hamuru merdane yardımıyla açın şeritler halinde kesin ve tartınızın üzerini kafes şeklinde süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder