21 Aralık 2020 Pazartesi

Portakallı Revani



Ege Portakallı Revaniyi sevdiğini söyleyince evde yapmaya karar verdim. Mis gibi portakal kokan bir tatlı oldu. Üstelik de pratik ve kolay hazırlanan bir tatlı.
Fotoğrafta tatlının üzerindeki ne diye merak ettiyseniz, garip gelecek belki ama ben hamur tatlılarını yoğurtsuz yiyemem :) Sizler üzerine kaymak yada dondurma ilave edebileceğiniz gibi sade de yiyebilirsiniz.

Kek için


3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 portakalın kabuğunun rendesi

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 portakalın suyu

Şerbetin malzemelerini bir tencereye ilave edin kaynayınca soğuması için kenara alın. 


Keki için şeker ve yumurtaları birlikte çırptıktan sonra diğer tüm malzemeleri ilave edip karıştırın önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızaran revaniyi fırında alınca dilimleyip    2-3 dakika sonra sıcakken şerbetini üzerine ilave edin





1 yorum:

Topraksız Tarım dedi ki...

Tarifinizi denedim, oldukça pratik ve güzel oldu. çocuklar da çok beğendiler. Eğitim Haber ve Hidroponik