18 Mayıs 2020 Pazartesi

Milföyden Lahmacun


Merhabalar, 

Sizlere sunmak istediğim tarifler bu ara çok birikti. Arşivde bekleyen tariflerden sırayla her gün yayınlamaya çalışacağım.
Daha önce bahsettiğim gibi Ege'nin damak tadı çok gelişmiş ve değişik yemekler yemeyi de yapmayı da seviyor. Sanırım armut dibine düşmüş :) 
Bu hazırladığım lahmacun da Ege'den gelen istek üzerine hazırlandı. Evde yapılabilecek en basit lahmacun bu sanırım. Hamur açmakla uğraşmak istemeyen herkese tavsiye ediyorum. Sadece isot biberi kullanırsanız pişmeye yakın ilave edin çünkü çok çabuk kararıyor. 
Gelelim tarife

Malzemeler 
Kaç adet lahmacun hazırlamak isterseniz o kadar milföy karesi ben 8  adet kullandım
Harcı için
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet büyük yeşil boy biber
1 adet orta boy domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber tuz pul biber veya isot

Milföy karelerini merdane ile olabildiğince ince açın. Yuvarlak şekil vermeye çalışın veya yuvarlak kesin ama şart da değil, kare lahmacun olmaz mı? Misafire çıkmayacaksa olabilir. Açılan milföyü tepsiye alıp üzerine çatal yardımıyla kabarmaması için delikler açın ve hacımızdan sürüp 180-200 derece fırında pişirin. 
Çok uğraşmadan evde lahmacununuz hazır. Afiyet olsun
  





Hiç yorum yok: