Bu nefis lezzeti 2007 den bu yana bilmekteyim ancak ne denemeye cesaret edebildim ne de pişirecek vakit bulabildim.İsterseniz siz buna tembellik etmişsin de diyebilirsiniz.Bu kadar lezzetli birşey olduğunu bilseydim çoktaaaan denerdim.Nefissss bir karamel lezzeti bu..Dilediğiniz birçok lezzetin içinde kullanabileceğiniz gibi kahvaltıda da ekmeğinize sürüp yiyebilirsiniz..
Malzemeler:
1 lt tam yağlı süt (pastörize süt kullandım)
1 çubuk vanilya (ortasından kesip havyarı çıkacak) ama ben evde normal vanilya vardı 1 çay kaşığı kadar kullandım.
yarım çay bardağı karbonat
1,5 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Sütü,şekeri ve çubuk veya normal vanilyayı orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.Şeker eriyince karbonatı ilave edin.(Sadece tencereniz biraz büyük olsun ki karbonat ilave edilince süt kabarıyor.)Kısık ateşte biraz pişirdikten sonra eğer çubuk vanilya kullandıysanız çıkartın.Toplam 1-1,5 saat kadar karıştırarak pişirin (Ben 80 dakika kaynattım ayrıca tencerenin dibini tutturuyordum az kalsın ona dikkat edin.)Zaman geçtikçe koyu karamel rengini alacak ve kıvamı artacak.1 lt sütten yaklaşık 200 gr lık küçük reçel kavanozları kadar çıkıyor yani 1 su bardağı kadar.
Afiyet olsun..
2 yorum:
okumak istiyorum ama bu bloğun arşivi nerde
Sevgili Adsız arkadaşım,
Arşivi kaldırdım ama sağda menü kısmından karışık okuyabilirsin.Sağ kısım çok kalabalıklaşmıştı o nedenle kaldırdım..sevgiler...
Yorum Gönder