Malzemeler
1 adet hazır yufka
80 gr sütsüz çikolata
1 yumurtanın sarısı
4 adet bayat paskalya çöreği(ben 1 adet kullandım)
Pudra şekeri veya dondurma
Yapılışı:
Paskalya çöreğini robottan geçirin.1 adet yufkayı tezgaha yayın.Tıpkı sigara böreği için olduğu gibi merkezden geçen çizgilerle 8 eşit parçaya bölün.Her birinin içine birer parça çikolatayı yerleştirin (dilerseniz daha fazla da olabilir)Sonra Yufkayı 3 parmak kalınlığında sarın.
Yumurtayı yayvan bir tabakta çırpın.Börekleri önce yumurtaya sonra paskalya çöreği kırıntısına bulayın.Kızgın yağda kızartın.Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir,dilerseniz dondurma ile tüketebilirsiniz.
Börekleri hazırlayıp derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.Misafiriniz geldiği zaman 5 dakikada yumurtalayıp kızartabilirsiniz. Sıcakken yemenizi tavsiye ederim.Eğer Paskalya çöreğiniz bayat değilse kırıntıyı bir tepsiye yayıp 1 gece kurumasını bekleyin, iyice kuruduktan sonra galeta unu gibi uzun süre küflenme tehlikesi olmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
1 yorum:
Çikolataya hiç dayanamam .Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder