DİYET KIZARTMA
Hadi canım kızartmanın diyetimi olur demeyin biliyorsunuz artık 1 kaşık sıvıyağ ile kızartma yapılabiliyor.Benim bu tarifim için öyle pahalı kızartma makinesine ihtiyacınız yok.Hem kızartma hem de sağlıklı..Bugün yemek fırtınasındaki ödevimiz hafif yiyeceklerdi.işte buyurun size hafif kızartma :))) afiyet olsun. (NOT: Yazı başlığı ve yazdıklarımın rengini taslak da siyah görüyorum ayarını siyah yapıyorum yayınlanınca kırmızıya dönüşüyor.Hadi direnmeyim dedim varsın kırmızı olsun.)
Malzemeler:
10 adet biber
7-8 diş sarmısak
2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı çelik küçük bir tencereye alın.Üzerine biraz irice kıyılmış sarmısakları ilave edin(bütün olarak da kullanabilirsiniz)Sarmısaklar kızarmaya ortaya missss gibi aromasını yaymaya başlayınca,yaklaşık 2 parmak kalınlığında doğranmış biberleri ilave edin.Sadece 5-6 kez kaşıkla karıştırıp, üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin çok az tuz ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.Domates eriyip sos halini alıncaya kadar pişirin.Dilerseniz bu şekilde dilerseniz yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun
3 yorum:
Diyet kızartma deyince koştum canım.Deneycegim.Ellerine sağlık..
patlıcan karıştırmak istersek eğer, önce patlıcanları kabuklarıyla yüksek ateşli fırında 5o dakika (toparlak patlıcan 70 dakika)közlenmeye bırakıyorum, bıçak rahat batıp çıkacak kıvama geldiklerinde çıkartıyorum, kabuklarını soyuyoru (dikkat yenık tehlikesi!)közlenmiş patlıcan içlerini ince ince kıyıp (ben bıçak kıyması usulünü tercih ediyorum) hazırlıyorum. domateslerle beraber ilave ediyorum, piştikten sonra bir çay kaşığı sumak kullanmanızı da tavsiye ederim, hafif bir mayhoşluk katıyor.
sabah sabah olsada taze çıtır ekmekle yesem, çok güzel görünüyor.
Yorum Gönder