12 Aralık 2013 Perşembe

#YEMEK FIRTINASI 5.GÜN ÇİN BÖREĞİ

Etkinlikte bugün ki ödevim ansızın gelen misafire çabucak hazırlanacak lezzetler..Bugün sizlere çin böreği ve kolay bir kek tarifi vereceğim.Bu böreğin neresi kolay derseniz eğer önceden hazırlayıp dondurucuya koyarsanız misafir gelmeden çözdürüp kolayca pişirebilirsiniz.Keke gelince yumuşacık bir kek bu yapılışı da çok kolay üstelik.Ben genelde yanına birde patates salatası veya kısır uydururum.Hoşgelsin misafirim.......


ÇİN BÖREĞİ



Malzemeler:
250 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
Tuz
karabiber
3 yufka
galete unu 
1 yumurtanın sarısı



Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağında kavurmaya başlayın üzerine kıymayı ilave edin bir sürede kıyma ile kavurun.Tuz ve karabiberini ilave edin.
Ayrı bir kapta 1 su bardağı ince bulguru 2 bardak kaynar su ile 20-30 dakika kabartın.Kabaran bulguru kıymaya ilave edin biraz da birlikte kavurun.En son cevizi ilave edip karıştırın.Soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde yufkayı düz bir zemine yayın önce ikiye sonra dörde bölün.Sonra her bir parçayı daha iki eşit parçaya ayırın.Aynı sigara böreği sarar gibi ama iç malzemesini 2 yemek kaşığı kadar dolu dolu koyun.Ve geniş geniş sarın.Sardığınız börekleri önce çırpılmış yumurta sarısına sonra galete ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.Asıl tarif böyle ama ben bir dahaki sefere galeteye batırıp fırın tepsisine döşeyeceğim sanırım kızartmadan daha sağlıklı olur.



KAKAOLU YUMUŞACIK KEK


Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un- (bir tam bardak un,diğeri ise bir su bardağından bir parmak eksik un olacak üzeri kakao ile tamamlanacak)
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.Sıvıyağı sütü ve yoğurdu ilave edin.Kuru olan malzemeyi ilave edip biraz çırpın.Kek kalıbını yağlayıp unlayın.Kek kalıbını biraz büyükçe tutun çünkü çok kabarıyor.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

2 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım her ikiside pek bir leziz duruyor ellerine sağlık. Sevgiler ..

hunerlieller dedi ki...

pek severim.elinize saglık.