26 Ağustos 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICANLI DOLMASI


bazen mutfakta hızımı alamıyorum..İşte o zaman çok keyifli yemekler ortaya çıkıyor..İşte bunlardan biri...Üstelik şimdi patlıcan kurutmanın tam zamanı amaaaan uğraşamam diyorsanız aktarlarda satılıyor nasıl olsa..Geleyim tarife...

Malzemeler
arzu ettiğiniz kadar kuru patlıcanı sıcak suda çok az haşlayın..


iç malzemesi için
her patlıcan için 1 yemek kaşığı kadar pirinç
1 büyük boy soğan
kırmızı biber
karabiber
dereotu
kuru nane
1 tatlı kaşığı salça
isteğe bağlı olarak kuş üzümü ve fıstık kullanılabilir

Hazırlanışı:


Diğer taraftan soğanı zeytinyağında kavurun içine pirinci ,baharatları ve tuzu ilave edin.Kavrulduktan sonra pirinçlerin daha kolay pişmesi için yarım çay bardağı kadar hatta daha az da olabilir su ilave edin.Suyu çekene kadar kaynatın soğumasını bekleyin.Soğuyan içi patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin..üzerine tekrar zeytinyağı gezdirip hafif su ilave ettiğiniz dolmaların kısık ateşte pişmeye bırakın..
Pişen dolmaları soğuması için servis kabına alın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: