21 Ağustos 2013 Çarşamba

KREMALI CİPSLİ TAVUK



Uzun zamandır bloğumu ihmal ettim biliyorum..Son aylarda çok yoğun çalışmam ve oğlumun rahatsızlığı beni blog yazılarımdan uzaklaştırdı.Neyse ki şimdi sorunlar bitti çok şükür her şey eskiye döndü..Bugün sizlere hazırlaması çok kolay olan  ama yemeğe gelen misafire ikram edilecek lezzette bir tarif vereceğim..Kremalı lezzetleri sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir lezzet diyorum..Fotoğrafı ise tam yemeğe otururken çekebildim o nedenle çok görsel olmadı kusura bakmayın...

Malzemeler:
İrice kuşbaşı doğranmış tavuk kalça (göğüs de olabilir zevkinize kalmış ama kalça daha lezzetli oluyor)
tavuk miktarına bağlı olarak krema (eğer bir küçük borcam da yapacaksanız yarım paket eğer daha fazla miktarda yapacaksanız 1 paket krema)
bir paket Ruffles cips (eğer tavuğunuz çoksa büyük paket kullanınız)
arzuya göre baharatlar ve tuz (ben kekik,fesleğen,biberiye,kırmızı biber,köri yada kimyon,karabiber kullanıyorum)

Hazırlanışı

Tavuklar doğrandıktan sonra tuz ve baharatlarla harmanlanır.İçine elinizle parçalara ayırdığınız ruffles cips eklenir.(cipsin bir kısmını üzeri için ayırın)Üzerine krema ilave edildikten sonra tüm malzeme harmanlanır.Kenara ayırdığımız cipsler malzemelerimiz en üstüne serpiştirilir.180-200 derece tavuklar pişene kadar fırına verilir...

Afiyet olsun....





Hiç yorum yok: