16 Nisan 2020 Perşembe

ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ-KURABİYE

 Zencefilli kurabiye sever misiniz? Hatta bisküvi.. İkea'nın zencefilli bisküvilerine benzeyen nefis bir tarifim var. Ege küçükken çok sık yapardım uzun zamandır yemeğince Murat hatırlattı.
Bu nefis tarifin püf noktası hamurun ince açılması. Ne kadar inceyse o kadar bisküvi, kalınlaştıkça kurabiye oluyor.


Malzemeler

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
200 gr ma yakın tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 yumurta

Hazırlanışı:

Un,kabartma tozu,zencefil,tarçın yenibahar ve tereyağını karıştırın. Özdeşleşinceye kadar yoğurun.Şekeri ilave edin biraz daha yoğurup içine 1 yumurta ilave edin.İşte şimdi hamurunuz toplanmaya başlayacak.Bu hamuru üstü kapalı bir kapta buzdolabında 1 gece bekletin ,eğer vaktiniz yoksa en azından 1-2 saat bekletin.Ayrıca hamurunuzun unu biraz az olacak olacak korkmayın.Buzdolabında bekleyince biraz toparlıyor.
Hamuru açarken de küçük parçalar halinde kopartıp unlayıp hatta bazen açılabilsin diye tekrar azar azar un ekleyip yoğurmak gerekebiliyor.Bütün bir hamur halinde hiç açamadım küçük küçük açıp kurabiye kalıbı ile şekil veriyorum sizde öyle yapabilirsiniz.Şekil verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yıkarken de zorlanmazsınız kurabiyeleriniz de yapışmadan kolay çıkartılabilir.175 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.20 dakika içerisinde pişecektir.Çok kızarmış olmayacak ben genelde başında beklerim çünkü çok çabuk rengi koyulaşıyor.


Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: