20 Nisan 2020 Pazartesi

ÇITIR ÇITIR PATATESLİ KIYMALI BÖREK



Bu sosu öğrendiğimden beri bütün böreklere uyguluyorum. Çıtır çıtır börekler elde ediyorum bu da beni mutlu ediyor. Ege'yi tanıyanlar bilir küçüklüğünden beri peynir yemez. Durum böyle olunca böreklerde çeşit denemem gerekiyor. Bu kez patatesli kıymalı hazırladım onun en sevdiği..

1 kg yufka ( 5 adet)

İç Malzemesi

4 adet haşlanmış ve ezilmiş patates
200 gr kıyma
1 adet küp küp doğranmış soğan
Tuz
Karabiber

Sosu
Yarım su bardağı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

Soğan ve kıymayı 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurmaya başlayın. Yağını çok eklemeyin çünkü hem kıymanın yağı çıkacak hem de yufka yağlanacak. Kavrulan kıyma ve soğana haşlanıp ezilmiş patatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesinden sonra biraz karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

1 adet yufkayı tezgaha serin ve hazırladığınız sosu her yerine sürün. yufkanın bir ucunu diğer ucunun üzerine kapatıp yarım daire yarım ay şekline getirin. Yufkanın üste gelen kısmı kuru olacağı için o yarım yufkayıda yağlayın.Artık 2 kat olan yufkayı üstten başlayıp kendinize doğru 4 parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridin en ucuna patatesli iç harcı bir tatlı kaşığı kadar ilave edip muska şeklinde katlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp 180-200 derece de pişirin.

Hiç yorum yok: