8 Nisan 2020 Çarşamba

Chicken Chow Mein

Armut dibine düşermiş, neden mi? Bugün menümüzü oğlum Ege hazırladı. Bu arada Ege büyüdü 18 yaşını doldurdu. Çalışan annenin oğlu olunca kendi kendine yemek yapmayı öğrendi. Mutfağa merak salınca biz de onun hazırladığı yemekleri yer olduk. Değişik yemekler yapmayı da, yemeyi de çok seviyor. Bu yemeği o hazırladı biz de afiyetle yedik. Ellerine sağlık annem..

Yemeğimiz birkaç süreçten geçiyor. Ben de hazırlıkları ve malzemeleri ayrı ayrı süreçte sizlere anlatacağım.

Marine için derin bir kapta aşağıdaki malzemeleri karıştırın
4 yemek kaşığı teriyaki
Acı biber
Sarımsak tozu

2 adet tavuk göğsünü jülyen doğrayın. Marine için verdiğim malzemelerin üzerine tavukları ilave edip karıştırın ve diğer hazırlıklarımızı yapana kadar bir kenara marine olması için kaldırın. (Tuz kullanmayın teriyaki sos tuzludur. Ayrıca teriyaki yerine soya sosu da kullanabilirsiniz.



2 paket noodle makarna haşlar gibi bir tencerede kaynayan suya ilave ediniz. 3 dakika kadar haşlayıp süzün ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş tavaya alın. Noodleları 3-4 dakika hafif kızartın ve tavadan alın.

1 kapya biber
1 yeşil biber
1 chili biberi
1 havuç tüm sebzeyi malzemeyi jülyen doğrayın. 2 kaşık zeytinyağı ilave ettiğiniz tavada sebzeleri sotelemeye başlayın. Ayrı bir kenarda bekleyen tavukları da tavaya ilave edin. Tavukları pişince kadar soteleyin. Noodle ları da tavaya ilave edin ve son olarak üzerine aşağıda vereceğim sos karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Ocağı kapatın.
Servis esnasında üzerine susam ve ince kıyılmış taze soğan ilave edin.

Pişince üzerine dökülen sos için malzemeler
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kadar susam
Acı sos 3-4 kaşık
2 kaşık teriyaki

Servis için malzemeler
Susam
Taze Soğan



Hiç yorum yok: