30 Mart 2020 Pazartesi

Enginar Dolması


Tam da zamanı gelmişken farklı bir enginar dolması tarifi vereceğim. Çanağını kullanacağınız enginarların yapraklarını da bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Oğlum bunu küçüklüğünden beri midye dolma yer gibi birer birer açıp içine limon sıkarak, kabuğunu sıyırarak tüketir. Bu tarif de uzun zamandır arşivimde bekliyordu ancak yayınlayabildim. Gelelim tarife:

Malzemeler:
4 adet enginar
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 tutam kuru nane
zeytinyağı
tuz
2 adet kesme şeker.

Hazırlanışı
Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağında kesme şekerle birlikte kavurun.Pirinci ilave edin bir süre de pirinçle birlikte kavurun.Tuz ve naneyi ilave edin.1 çay bardağı su ekleyip.Tencerenin kapağını kapatın ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Yaprakları enginardan tek tek ayırın ve yıkayın.Yaprakların içini tek midye doldurur gibi doldurun.Diğer yaprağı üzerine kapak yapın.Yayvan bir tencereye dizin üst üste dizebilirsiniz korkmayın açılmıyor .Tüm malzeme bittikten sonra üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.Yaklaşık 15-20 dakika pişirin. içi pişmiş olduğu için kabuğunun pişmesi yeterli olacaktır.Yerken midye gibi içine limon sıkmayı unutmayın..
Afiyet olsun..


1 yorum:

LaMa dedi ki...

Merhabalar 'cafe gusto!yorumuna öyle sevindim kı! 10 yıl öncesine ışınlandım adeta.. Eski sıcak blog günlerine!