2 Eylül 2013 Pazartesi

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI





Bu dolmayı yapalı  çok oldu aslında ama ancak yayınlayabildim,,Ege Bölgesine ait bu dolma ile tanışalı çok olmadı ama lezzeti kendini kabullendirdi bile....Lafı uzatmayayım hemen tarife geçiyorum



Malzemeler
arzu ettiğiniz kadar kabak çiçeği

iç malzemesi için
her çiçek için 1 yemek kaşığı kadar pirinç
1 büyük boy soğan
kırmızı biber
karabiber
dereotu
kuru nane
1 tatlı kaşığı salça
isteğe bağlı olarak kuş üzümü ve fıstık kullanılabilir

Hazırlanışı:


Diğer taraftan soğanı zeytinyağında kavurun içine pirinci ,baharatları ve tuzu ilave edin.Kavrulduktan sonra pirinçlerin daha kolay pişmesi için yarım çay bardağı kadar hatta daha az da olabilir su ilave edin.Suyu çekene kadar kaynatın soğumasını bekleyin.Kabak çiçeklerini teker teker açın içine soğuyan içi doldurun ve tekrar teker teker yapraklarını kapatın.tencereye dizin..üzerine tekrar zeytinyağı gezdirip hafif su ilave ettiğiniz dolmaların kısık ateşte pişmeye bırakın..
Pişen dolmaları soğuması için servis kabına alın.Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt üzerine koyup, nane ve yağ kestirip servise sunabilirsiniz..
Afiyet olsun..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık,ben pek sevemedim nedense:)
sevgiler

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor
elinize sağlık