25 Kasım 2013 Pazartesi

ELMALI TARÇINLI ISLAK KEK

-->


Bu muhteşem keki bu hafta sonu Kevser'in mutfağında gördüm.Görüntü çok cazipti onun da ellerine sağlık.Kekin pişerken eve yayılan mis gibi tarçın kokusu insana huzur veriyor.Piştikten sonra da lezzeti mükemmel oldu.Çok kabaran bir kek olmuyor ince ama lezzetli bir kek.Acilen hepinize tavsiye ederim.

MALZEMELER

2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
4 orta boy elma (ben 6 küçük elma kullandım)
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1/2 su bardağı ceviz

Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın.Zeytinyağını ekleyin bir süre daha çırpın.Unu,tarçını,karbonat ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.Çırpılmış yumurtaların üzerine unlu karışımı ekleyin.Küçük küçük doğranmış elmaları da üzerine ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın.Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye malzemeyi yayın kaşıkla üzerini düzeltin ve cevizleri üzerine serpin.180 derecede 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Pie Kurabiye dedi ki...

Oooh miss gibi tarcin koktu burnuma.Elaine saglik Serpilcim.

Serap KARAYAVUZ dedi ki...

Merhaba içinde süt yada yoğurt yok mu?