13 Mart 2011 Pazar

SAMSUN PİDESİ


Geçen gün Ege'nin canı pide isteyince.Ben şimdi nerden Samsun pidesi bulurum demedim,hemen girişip pide yaptım..Oldu mu dersiniz tabi acemilik var ama oldu oldu.Hemde nefis...

Pide Malzemesi:
1/2 kg un
ılık su
tuz
1 fiske şeker
1/2 paket kuru maya

iç malzemesi
250 gr kıyma
2 büyük soğan
tuz,karabiber

hazırlanışı:
Yemeklik doğradığınız soğanları yağda biraz öldürüp üzerine kıymayı ilave edin.Karıştırarak iyice kavurun.Tuz ve karabiberini ilave edip soğumaya bırakın..

Ayrı bir kenarda hamur malzemelerini karıştırın ve mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölüp un yardımı ile merdaneyle uzatın ve inceltin.İçine malzemeyi ilave ederek şekildeki gibi kapatın.Üzerine yumurta sürmeyin.200 derece de kızarana kadar pişirin..Eğer yumuşak bir pide seviyorsanız fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürüp biraz bekletin.Ben gevrek sevdiğim için üzerine yağ sürmüyorum.Dayım "iyi pideyi yukarı kaldırınca dimdik durur "der her zaman valla dimdik durdu yumuşamadan....
Samsun'u ve pidesini özleyeceğimi hiç düşünmemiştim ama çooook özlemişim...Afiyet olsun..

10 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Kesinlikle ben de istiyooruummm :))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Serpilcim; bu pidenin bire bir aynı olmasının önündeki tek engel evde bir taş fırın olmayışıdır. Onun dışında aynı olmaması için hiç bir neden yok. Anne eli değimiş her şey güzeldir zaten..İlla ki..Ellerine sağlık arkadaşım..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Olmuş olmuş bence süper görünüyor ellerine sağlık.Ama sana bir ipucu vermek isterim bir Bafralı olarak. Pide içi evde hazırlanır fırına gönderilir bilirsin.İç hazırlanırken önce kıyma kavrulur ateşten indirince hemen doğranmış soğanlar içine ilave edilip karıştırılır. Soğanlar kıymanın sıcaklığıyla yumuşarlar.Asıl püf noktası hamurun yumuşak olmaması için hazırlanan iç iyice soğumuş olmalı yoksa hamur çıtır olmuyor.Offf Olsada yesek:))

Unknown dedi ki...

bende istiyorum ellerinize sağlık...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Becerikli olmak böyle bir şey herhalde ellerine sağlık canım. ZAten nefis görünüyor.

Sevgiler,
Evren

LaMa dedi ki...

Merhaba Serpil,

ya ben birseyelr kacirmisim heralde. Artik Samsun'da yasamiyor musunuz?
Izmir'e sevgiler

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Eline sağlık, gayet de güzel olmuş. Annem de yapardı çocukken, pazar günlerimizin özel yemeğiydi. Hey gidi günler hey

çiğdem dedi ki...

Mmmmmm canım çektiiiii
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Ev yapımı olduğuna insanın inanası gelmiyor:)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım.Pideler çok nefis görünüyor.Ben daha önce için kavrularak hazırlanmış pide hiç denemedim.Sayende bir şey öğrenmiş oldum.Denemek lazım.Teşekkürler.İyi günler canım :))
Cevver

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..afiyet olsunn sizee:))