Geçen gün Ege'nin canı pide isteyince.Ben şimdi nerden Samsun pidesi bulurum demedim,hemen girişip pide yaptım..Oldu mu dersiniz tabi acemilik var ama oldu oldu.Hemde nefis...
Pide Malzemesi:
1/2 kg un
ılık su
tuz
1 fiske şeker
1/2 paket kuru maya
iç malzemesi
250 gr kıyma
2 büyük soğan
tuz,karabiber
hazırlanışı:
Yemeklik doğradığınız soğanları yağda biraz öldürüp üzerine kıymayı ilave edin.Karıştırarak iyice kavurun.Tuz ve karabiberini ilave edip soğumaya bırakın..
Ayrı bir kenarda hamur malzemelerini karıştırın ve mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölüp un yardımı ile merdaneyle uzatın ve inceltin.İçine malzemeyi ilave ederek şekildeki gibi kapatın.Üzerine yumurta sürmeyin.200 derece de kızarana kadar pişirin..Eğer yumuşak bir pide seviyorsanız fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürüp biraz bekletin.Ben gevrek sevdiğim için üzerine yağ sürmüyorum.Dayım "iyi pideyi yukarı kaldırınca dimdik durur "der her zaman valla dimdik durdu yumuşamadan....
Samsun'u ve pidesini özleyeceğimi hiç düşünmemiştim ama çooook özlemişim...Afiyet olsun..
10 yorum:
Kesinlikle ben de istiyooruummm :))
Serpilcim; bu pidenin bire bir aynı olmasının önündeki tek engel evde bir taş fırın olmayışıdır. Onun dışında aynı olmaması için hiç bir neden yok. Anne eli değimiş her şey güzeldir zaten..İlla ki..Ellerine sağlık arkadaşım..
Olmuş olmuş bence süper görünüyor ellerine sağlık.Ama sana bir ipucu vermek isterim bir Bafralı olarak. Pide içi evde hazırlanır fırına gönderilir bilirsin.İç hazırlanırken önce kıyma kavrulur ateşten indirince hemen doğranmış soğanlar içine ilave edilip karıştırılır. Soğanlar kıymanın sıcaklığıyla yumuşarlar.Asıl püf noktası hamurun yumuşak olmaması için hazırlanan iç iyice soğumuş olmalı yoksa hamur çıtır olmuyor.Offf Olsada yesek:))
bende istiyorum ellerinize sağlık...
Becerikli olmak böyle bir şey herhalde ellerine sağlık canım. ZAten nefis görünüyor.
Sevgiler,
Evren
Merhaba Serpil,
ya ben birseyelr kacirmisim heralde. Artik Samsun'da yasamiyor musunuz?
Izmir'e sevgiler
Eline sağlık, gayet de güzel olmuş. Annem de yapardı çocukken, pazar günlerimizin özel yemeğiydi. Hey gidi günler hey
Mmmmmm canım çektiiiii
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Ev yapımı olduğuna insanın inanası gelmiyor:)
Ellerine sağlık arkadaşım.Pideler çok nefis görünüyor.Ben daha önce için kavrularak hazırlanmış pide hiç denemedim.Sayende bir şey öğrenmiş oldum.Denemek lazım.Teşekkürler.İyi günler canım :))
Cevver
ellerine sağlık canımm..afiyet olsunn sizee:))
Yorum Gönder