Balık sezonu açılalı 1 ay oldu.Bizde de açılır açılmaz şenliklerle kutlandı..Aslında bu balığın tarifini yapmam belki sizlere anlamsız gelecek çünkü herkesin bildiği şekilde kızarıyor.Ama ben bu aralar sizlere balık tarifleri vermek istiyorum..O nedenle bu güzelliği de sizlerle paylaşmak istedim..Balık dosyası açılmıştır efendiiiim..Herkese duyurulur..
Malzemeler:
Dilediğiniz kadar Barbun (Ben 1.5 kg alıyorum gözüm doymuyor,doya doya yiyelim diye ama hep 1 tavası artıyor..)
balıkları unlayacak kadar un,tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavaya yağı alın kızdırın,unlanmış balıkları dizin arkalı önlü kızartın...Kızartırken balık tavası kapağı kullanırsanız dizili balıkları bozmadan çevirmeniz kolay olur..
17 yorum:
Hmmm balıklara bak, yemede yanında yat valla.
Bayılırım her türlü deniz ürününe.
Ellerinize sağlık
Sizin barbun dediginiz kınalı barbunmu acaba, ben ona bayılıyorum. Balık isimlerini çok bilmem ama. Tadı bana helva gibi geliyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.
Serpil'ciğim,hem barbun hemde kızartması...Aman tanrım!!Harikasın canım yaa..Çok severim barbunu bende..Annem kızartma yapınca mutlaka tereyağda kızartır..))Trabzon'lu ya..))Bende dün dernekte kendime balık ziyafeti çektim inan..)))Balık olsun da başka bir şey istemem ben..))Ellerine sağlık canım..Öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..
Oy oy Gustocuğum mest etti görüntü beni,ellerine sağlık,bayılırım baluğa:-)))ne güzelde kızarmışlar çıtır çıtır.sevgilerimle...
Hmmm, kokusu buralara geldi, oohh mis gibi, eline sağlık
Serpilcim
geçmiş bayramınız kutlu olsun. Balık deyince akan sular durur bana. helede barbun bayılıyorum kendisine.. Ellerine sağlık.
Nefis görünüyor Güneş gibi olmuş eline sağlık.Tek tek çevirmekten çok daha pratik böylesi
Evi kokutmak olmasa haftada üç gün yaparım :))
Sevgiler Uğur
serpilim, yaşasın balıklı tarifler...
Ben bayılırım her türlü deniz yavsurusuna :))
öperim yanaklarından
ellerine sağlık
ayy benim kırmızı balığımmı varmış bu akşamm :)))
serpilciiimmm...
geliyorumm canımmmmmmmmmmmm....
Serpil'ciğimmm,
İşte şimdi beni benden aldın, çocukluğumdan beri en sevdiğim balıktır, kendimce kırmızı balık der, şarkısını da söylerdim:))
Çok severim çoook, ellerine sağlık, yarın hemen birini göndermeli balık aldırmalı:))
Ellerine sağlık canım,
Sımsıcak sevgiler.....
Serpil'ciğim öncalikle geçmiş bayramın kutlu olsun canım.
Balık sezonunun açılmasıyla bayram edenlerden biri de biziz, her çeşit balığı severim ama barbunun lezzeti de çok başka oluyor, ellerine sağlık güzelim,harika görünüyorlar,afiyet şeker olsun, öpüyorum, sevgilerimle...
Serpilcim bizim evin de en sevilen balığıdır barbun. Tüm aile bir araya gelir barbun akşamları yaparız bazen.
Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler..
aslı
Balıklar süper görünüyor canım size afiyetler olsun.
Sevgiler...
ellerine sağlık cnm.çok güzel yapmışsın bayılırım balığa....Sevgiler....
balıkları görünce en kısa zamanda sezonu açma geldi içimden.
Bayılırım barbuna. Ellerine sağlık. Ben de bu akşam ramazanda aldığımız ama bir türlü yapamadığımız sardalyayı yapacağım.
AMAN TANRIM!
Turkiye'den ozledigim tek yemek iste!
Herseyi yapiyorum, herseyi bulabiliyorum. Herseyin bir ikamesi var ama BARBUNUN YOK...
:(
Afiyet olsun, ne diyim...
Yorum Gönder