8 Ekim 2008 Çarşamba

FIRINDA SOMON


Yaşasın balık yemeeeekkk..Hergün kötüye giden hayat şartlarında sanırım bol bol balık yemek gerekiyor.Neden mi?Çünkü içerdiği Omega-3 ve Omega-6 nedeni ile hem zihinsel faaliyetinizin artmasını hem de mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor.Balıkları yiyeceğiz mutlu mutlu gezeceğiz ve antidepresanları bir kenara atacağııızzzz.Şaka bir yana çocuklarımıza da zeka gelişimi için balık yedirmemiz gerekiyor.

Bugün sizlere fırında somon tarifi vereceğim.deneyin pişman olmayacaksınız..

Malzemeler:
Derisiyle birlikte fileto edilmiş ve dilimlenmiş somon
balık adedine göre 2 adet taze sogan
2 tatli kasigi kadar zeytinyağı
tuz,karabiber ve limon

Üzeri için gerekli ot çeşitleri:
Kıyılmış maydanoz,dereotu,biberiye,kekik,irice doğranmış taze soğan

Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın.Fırını 200° C'ye ısıtın.
Balıkları derileri alta gelecek şekilde kaba yerleştirin. Tuz,
karabiber serpin,limon sıkın. Taze soğanları uzunlamasina iri iri doğrayın ve balıkların üzerine serin.En fazla 12 dakika fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız balıkların üzerindeki pişmiş soğanları alın atın..
Her bir somonun üzerine ot karışımından ilave edin..Ve servis yapın...
Afiyet olsunnnn


__._,_.___

12 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Serpilcim keşke bende balık sevebilsem, kızım için pişiriyorum ucundan bir lokma şifa niyetine yiyebiliyorum :((
Senin somonlar enfes olmuş, ellerin dert görmesin,
Sevgiler..

YASEMİN ASLIHAN BABALIK dedi ki...

ohhh yeme de yanında yat olmuş bu,ellerine sağlık

neslihan dedi ki...

Gustocuğum yine harika bir balık ziyafeti,afiyetler olsun.çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.sevgilerimle...

bocuruk dedi ki...

Canımmm,
Somonu hep es geçerim balık reyonunda. Nasıl yapabileceğimi tam olarak bilmediğimden olmalı. Ne güzel bir tarif vermişsin. Özendirdin beni. Hemen gidip almalı, akşama da yapmalı. Bugün alınamazsa da haftasonu mutlaka alınmalı. Eline sağlık:) Tabağı bu kadar severek kullandığını hissetmek benim için çok güzel bir duygu:)
Sevgilerimle...

Hobi Sepeti dedi ki...

Balığı ben de çok severim,şu anda bir bebek bekliyorum ve bulantılarım yeni geçti o yüzden şimdilik yemeğe cesaret edemiyorum ama en kısa zamanda ben de sezonu açak istiyorum.Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

zerrin - misss dedi ki...

serpilim, somon çok faydalı bir balık biraz yağlı olsada.

Ben bazı pişirilme biçimlerinden rahatsız oluyorum somonda ham et tadı geliyor. Ama senin bu görüntüye vuruldum.

Ben de çörek otlu bir tarif denemiştim. O da güzel olmuştu tavsiye ederim ama senin taze otlu tarifini mutlaka deneyeceğim. Şükür ki burada somon bol..

banu gökşin dedi ki...

off nefıs cok severım balık ve somon olursa asla hayır demem ellerıne saglık canım sevgılerımle..
http://www.kibelesofrasi.com/

DeSsTiNa / Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

He rtürlü deniz ürününe bayılırım ama şu somonu denemek bi nasip olmadı. Kısmet bu tarifemiymiş acaba :) En kısa zamanda denemem laızm.
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.

Cafe Gusto dedi ki...

Elvancığım zevkle ve seve seve kullanıyorum çok teşekkür ederim.Sunumlara ayrı bir asillik katıyor..sevgiler...

AYŞE DURU dedi ki...

Serpilcim
balıklar mükemmel canım.Bende tam bir balık hastasıyım, hergün yiyebilirim. Favorim barbun. Somonu da fırında hiç yemedim denemek lazım. Bende bu akşam mezgit almak istiyorum senin fotolardan canım çekti. Ellerin dert görmesin inşallah. Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Seyahatte bol bol yediğim için şu anda özlüyorum diyemem ama size afiyet olsun Serpil'ciğim. Olsa da yesek diyeceğimiz zamanlar gelmesin...

pastacirapunsel dedi ki...

Serpil'ciğimm,

Balık sevgim neredeyse herkes tarafından bilinir, hele somonnnn... Çok severim çoookk..

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....