6 Ekim 2008 Pazartesi

BALIK SEZONU AÇILDI VE YILIN İLK BARBUNU



Balık sezonu açılalı 1 ay oldu.Bizde de açılır açılmaz şenliklerle kutlandı..Aslında bu balığın tarifini yapmam belki sizlere anlamsız gelecek çünkü herkesin bildiği şekilde kızarıyor.Ama ben bu aralar sizlere balık tarifleri vermek istiyorum..O nedenle bu güzelliği de sizlerle paylaşmak istedim..Balık dosyası açılmıştır efendiiiim..Herkese duyurulur..



Malzemeler:
Dilediğiniz kadar Barbun (Ben 1.5 kg alıyorum gözüm doymuyor,doya doya yiyelim diye ama hep 1 tavası artıyor..)
balıkları unlayacak kadar un,tuz
sıvıyağ

Hazırlanışı
Tavaya yağı alın kızdırın,unlanmış balıkları dizin arkalı önlü kızartın...Kızartırken balık tavası kapağı kullanırsanız dizili balıkları bozmadan çevirmeniz kolay olur..

17 yorum:

DeSsTiNa / Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Hmmm balıklara bak, yemede yanında yat valla.
Bayılırım her türlü deniz ürününe.
Ellerinize sağlık

TAZE NANE dedi ki...

Sizin barbun dediginiz kınalı barbunmu acaba, ben ona bayılıyorum. Balık isimlerini çok bilmem ama. Tadı bana helva gibi geliyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.

Damak Tadı dedi ki...

Serpil'ciğim,hem barbun hemde kızartması...Aman tanrım!!Harikasın canım yaa..Çok severim barbunu bende..Annem kızartma yapınca mutlaka tereyağda kızartır..))Trabzon'lu ya..))Bende dün dernekte kendime balık ziyafeti çektim inan..)))Balık olsun da başka bir şey istemem ben..))Ellerine sağlık canım..Öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..

neslihan dedi ki...

Oy oy Gustocuğum mest etti görüntü beni,ellerine sağlık,bayılırım baluğa:-)))ne güzelde kızarmışlar çıtır çıtır.sevgilerimle...

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Hmmm, kokusu buralara geldi, oohh mis gibi, eline sağlık

AYŞE DURU dedi ki...

Serpilcim
geçmiş bayramınız kutlu olsun. Balık deyince akan sular durur bana. helede barbun bayılıyorum kendisine.. Ellerine sağlık.

Uğur CAN dedi ki...

Nefis görünüyor Güneş gibi olmuş eline sağlık.Tek tek çevirmekten çok daha pratik böylesi
Evi kokutmak olmasa haftada üç gün yaparım :))
Sevgiler Uğur

zerrin - misss dedi ki...

serpilim, yaşasın balıklı tarifler...

Ben bayılırım her türlü deniz yavsurusuna :))

öperim yanaklarından

ellerine sağlık

birdutmasali dedi ki...

ayy benim kırmızı balığımmı varmış bu akşamm :)))
serpilciiimmm...
geliyorumm canımmmmmmmmmmmm....

pastacirapunsel dedi ki...

Serpil'ciğimmm,

İşte şimdi beni benden aldın, çocukluğumdan beri en sevdiğim balıktır, kendimce kırmızı balık der, şarkısını da söylerdim:))

Çok severim çoook, ellerine sağlık, yarın hemen birini göndermeli balık aldırmalı:))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....

SOFRAM dedi ki...

Serpil'ciğim öncalikle geçmiş bayramın kutlu olsun canım.
Balık sezonunun açılmasıyla bayram edenlerden biri de biziz, her çeşit balığı severim ama barbunun lezzeti de çok başka oluyor, ellerine sağlık güzelim,harika görünüyorlar,afiyet şeker olsun, öpüyorum, sevgilerimle...

butterfly dedi ki...

Serpilcim bizim evin de en sevilen balığıdır barbun. Tüm aile bir araya gelir barbun akşamları yaparız bazen.
Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler..
aslı

Arka Planlar dedi ki...

Balıklar süper görünüyor canım size afiyetler olsun.
Sevgiler...

aslı kaya dedi ki...

ellerine sağlık cnm.çok güzel yapmışsın bayılırım balığa....Sevgiler....

semra mutfakta dedi ki...

balıkları görünce en kısa zamanda sezonu açma geldi içimden.

nilay dedi ki...

Bayılırım barbuna. Ellerine sağlık. Ben de bu akşam ramazanda aldığımız ama bir türlü yapamadığımız sardalyayı yapacağım.

sunrise dedi ki...

AMAN TANRIM!
Turkiye'den ozledigim tek yemek iste!
Herseyi yapiyorum, herseyi bulabiliyorum. Herseyin bir ikamesi var ama BARBUNUN YOK...
:(
Afiyet olsun, ne diyim...