Hemen hemen en sevdiğim tatlı olan Güllacın tarifini Ramazan bitmeden yayınlamak istedim.Bu ramazan birkaç paket alıp kışın da yapmak istiyorum..
Malzemeler:
10-11 güllaç yufkası(ben borcamın en büyük tepsi şeklinde olanını kullandım)
2,5 lt süt
750 gr toz şeker (ama bu lezzet size bağlı isterseniz şekeri azar azar ekleyip eriterek tadına bakıp ekleyiniz)
1 paket vanilya
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Hazırlanması:
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilyayı ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin ve üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Sonra diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Üst üste 3-4 kat olunca dövülmüş ceviz serpin.Aslında içine ilave edince karartıyor denilir ama ben içi dolu seviyorum.Üst üste 4 kat daha dizin ve her bir yufkada sütle ıslatma işlemine devam edin yine araya ceviz ilave edin.Tüm yapraklar bitene kadar yaprağı ilave edip üzerine süt eklemeye devam edin...Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
10 yorum:
Eline sağlık Gustocuğum güllaç şahane,çok severim ben de,kışa saklamak iyi fikir,ben de stok yapayım.ama ne kadar kalabiliyor acep bozulur mu.sevgilerimle...
Güllaç benim de en sevdiğim tatlılardandır,sizinkide çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler, iyi iftarlar...
Canımmm iyi akşamlar bayılırım güllaça enfes olmuş ellerine sağlık,öptüm...
Ramazan demek "Güllaçlı" sofralar demek hepimiz için. İşte bu ortak zevklerin oluşturduğu kültürü, damak tadını çok seviyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Serpilciğim öncelikle gözünaydın olsun:)
güllacı ben de çok severim, ellerine sağlık...
sevgiler...
ellerine saglik canim cok guzel olmus,keske herzaman bulabilsek iyi fikir 1 pakette ben kaldirayim bir kenara,sevgilerr
ELLERİNE SAĞLIK SERPİL'CİM.RAMAZAN AYINA YAKIŞAN BİR TATLI.
Güllaaç,çok seviyorum ben de bir kaç tane alıp stoklamak iyi fikir.
Sevgiler
Harika görünüyor ellerinize sağlık çocukken sevmezdim ben güllaçı annem sevmezdi yapmazdı hiç ondan herhalde.Şimdi çok seviyorum ve yapıyorum.Geçenlerde yine yaptım hatta gece 1 de sütüm yetmedi.olmayacak diye üzüldüm.Ertesi gün tekrar süt kaynattım soğuttum üzerine ekledim sütü çekti ve harika oldu misafirler hiç bir şey anlamadı.Bir tatlı kurtarma operasyonu başarıyla tamamlandı
sevgiler
Ba-yi-li-rim gullaca. En sevdigim tatlidir. Ben de gidip Turk marketten alayim bari(malum bir milyon isik yili uzaktayiz ulkemizden).
Ben sutun icine sokup cikariyorum gullac tanelerini ama hizli olmak lazim. Sut ilik olsa bile hemen dagiliyorlar ama boyle daha hizli oluyor.
sevgiler
Yorum Gönder