25 Temmuz 2008 Cuma
SOSYETE MANTISI
Bu mantıyı yapalı çok zaman oldu daha bunun gibi de yapılmış ve yayınlanmayı bekleyenler var.Hani herkese bir rehavet çöktü mutfağa girmek istemiyor ya.Ben de bilgisayar başına geçip de yazı yazamaz oldum.
Bu mantıyı Ege çok seviyor.Hani yoğurtta yemez ya bu mantıyla birlikte yiyebiliyor..Tarifi kolay ama belki bilmeyen vardır diye düşündüm.
Malzemeleri:
Yarım kilo kıyma
1 kilo yufka
1 adet soğan
tuz,karabiber,kimyon dilerseniz kişniş
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için
yoğurt
2 diş sarmısak
Sosu için
Zeytinyağı
Kırmızı biber
Nane
Hazırlanışı
Soğanları ince yemeklik kıyın.Zeytinyağında kavurun.Kıymayı kavrulan yağa ilave edip birlikte bir süre daha kavurun :)))).Tuz karabiber kimyon ve kişnişi ekleyin.Soğuması için bir kenara bırakın.
Yufkaları düz bir zemin üzerine serin , 4 eşit parçaya bölün.Soğuyan harçtan alıp yufkanın kalın kenarına döşeyin.Sigara böreği gibi sarın ve dolayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece de önceden ısıtılmış fırına verin.Kızarınca bir kenarda hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu üzerine dökün.Tava da sıvıyağda nane ve kırmızı biberi kestirip üzerine döktükten sonra servis yapın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
21 yorum:
hmm enfes ellerine sağlık ...
çok lezzetli bir görüntüsü var,eline sağlık canım...
Canım arkadaşım iyi akşamlar bende sık yaparım Sosyete Mantısını çok şık bir sunum olmuş ellerine sağlık,öptüm...
kıyme nerde :)
İsimsiz arkadaşım sağol.Alelacele yazınca kıymasız olmuş:))).Teşekkürler sevgiler...
bu zatı şahanelerini pek severim :)
elinize sağlık
svglr NuNu
Canım bende çok severim ama servisin çok şık olmuş,hemen yapmalıyım.Tüm malzeme evde var...
Ellerine sağlık...
ben de ne zamandır yapmamıştım bunu, görünce bu güzel resmi, tadı aklıma geldi. gerçekten çok güzel olur, mantı da dememek lazım ya aslında, ben de öyle diorum ama kendine has bir şey bu bana sorarsan :) çok da lezzetliii :)
eline sağlık (fooğraf da iştah açıcı)
harika görünüyor ellerinize sağlık.Bende çok severim ani misafir geldiğinde hem şıklığıyla hem lezzetiyle hayat kurtarıyor.Ben malzemeyi çiğden koyup öyle kızartıyorum tavsiye ederim tadı çiğböreğede benziyor ozaman...
Merhaba,
saat 12:35 veee tamda açlıktan midem kazınırken mantın karşımda.Görüntü çok güzel,iştah açıcı ama çaresi yok şu an yiyemem.Bizim şirkette yemekler geç hazırlandığından aç bilaç bekliyoruz.Sanal tabaklar karşısında yutkunuyoruz.
Ellerinize sağlık.
Süper görünüyor sosyete mantısı Serpilcim, resmen aşerdim şu an :(
Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler...
o rehavet herkes de var neyse artık az kaldı yaz bitecek merifetli hanımlar mutfağa dönecek inşallah.
ben bayılırım sosyete mantısına,annem de sıkça yapar,şimdi de canım öyle bir çekti ki anlatamam.ellerinize sağlık.
bu arada hayırlı kandiller diliyorum
Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.
Bir ara nasıl da meşhurdu bu yemek değil mi Serpil'ciğim? Unutmuşuz gerçekten. Hoş ben hiç yapmadım ama.
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
Canım, mantına bayıldım, tabaktakini silip süpürdüm, boşboğazlık ettim!
Zaten dört gündür evde yoktum, iki kilo alıp dönmüşümdür pantolon dar geldi vallahi! Tam da oluyor diye seviniyordum! :((
Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor! En kısa zamanda yapmalı!
Ne tokken bakacaksın böylesine güzel sayfalara ne de açken! Tıka basa dolmuş olacaksın ki cazip gelmesin, miden guruldamasın, ağzının suyu akmasın!
Sıcacık sevgiler sana tatlım!
Ahhh şimdi olsa da yesek ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Benim gibi hamur açamayan biri için çok güzel bir tarif. ellerinize sağlık, çok da leziz gözüküyor. sevgiler
eline sağlık
eline sağlık
eline sağlık
Yorum Gönder