14 Temmuz 2008 Pazartesi

BOL KAKAOLU KURABİYE



Bu kurabiyeyi yapalı uzun zaman oldu ama ancak yayınlayabiliyorum.Bu aralar sağlık problemlerimle uğraşıyorum.Bu sene aldığım kilolar nedeniyle diyetisyene gitmek istedim.Diyetisyende yapılan kan tahlilleri sonucu Tip 2 Diabet çıktı.Yani gizli şeker.İlk 2-3 gün şaşkınlık ve üzüntü arası günler geçirdim.Ama hemen diyetime ve ilaçlarıma başladım.Artık ömür boyu beslenmeme dikkat etmem gerekecek.Bloğum için hazırladığım tatlıları da artık sadece misafirlere yapmam gerekecek.Neyse gelelim kurabiyeye bu kurabiye acı çikolata sevenler için ideal ama ben acı sevmem diyorsanız kakao miktarını yarıya indirebilirsiniz.Çünkü gerçekten bitter çikolata tadında....
Malzemeler;
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında),
6 çorba kaşığı (tepeleme) pudra şekeri,
6 çorba kaşığı kakao,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı karbonat,
3,5 su bardağı un.
Süslemek için inci şekeri.
Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi karıştırarak yoğuralım.Üstünü nemli bir bezle örterek 10-15 dk dinlendirelim.Dinlenen hamuru nişasta serptiğimiz tezgahta merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açalım.180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Serpil'cim iyi akşamlar ve iyi haftalar dileirm.Geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin kendine çok iyi bak öpüyorum...

Adsız dedi ki...

ŞEKERİM ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN..DEDİĞİN GİBİ ARTIK , YEDİĞİN İÇTİĞİN HERŞEYE DİKKAT ETMEN GEREKİYOR..ALLAH KOLAYLIK VERSİN !!

Adsız dedi ki...

Serpilciğim
çok geçmiş olsun çok üzüldüm.. ama tedavisi mümkün ise şükür etmek en güzeli değilmi canım benim. Diyetine dikkat et sağlıklı günler öpüyorum kurabiyelerinde de enfes canım

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım harika olmuşlar.

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun.Şeker hastaları yediklerine dikkat etmek zorunda oldukları için daha uzun yaşarlarmış. Sana moral olsun :) Bu arada kurabiyeler harika, ben bitter çukulatayı severim. Denemek gerek..

Bocuruk dedi ki...

Canım benim,
Hiç üzme kendini. Belli bir yaştan sonra doğru beslenmeyi yaşam standardı haline getirmek en doğrusu zaten. Dün tv de şeker hastalığı ile ilgili bir program vardı. Ve bu hastalığın uzun yaşayanların hastalığı olduğundan bahsedildi. Beslenmene dikkat etmekle birçok hastalığı kendinden uzak tutmayı başaracaksın. Zor ama imkansız değil. Tekrar çok geçmiş olsun. Her hastalığı stres tetikliyor biliyorsun. O nedenle moralini iyi tut. Çok öpüyorum seni ve Ege' yi.
Sevgilerimle...

ufukmutfakta dedi ki...

Geçmiş olsun Serpil, diyetine dikkat ettiğin takdirde korkulacak hiçbir şey olmadığını biliyorum. Ama bizler gibi tatlılara, hamurişlerin düşkünler için dikkat etmek ne kadar zor olur, onu da biliyorum. Sana güçlü bir irade ve sağlıklı günler diliyorum.

daimamutfak dedi ki...

Kurabiyeler iştah açıcı duruyor.sevgiler.

zarpandit dedi ki...

canım coook gecmiş olsun:(

ama olsun rabbim baska dert vermesin inana baskalaırna yaptıgın lezzetler seni daha mutlu edecektir:)

öpüyorum tatlı yanaklaardan:)

Cafe Gusto dedi ki...

İyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.sevgilerimle...