25 Şubat 2008 Pazartesi

KUSKUS SALATASI--ÖÖÖĞĞĞĞĞKKK



Bu güzelim şeyin adını niye böyle iğrenç koymuşlar hiç anlamış değilim.Ege'ye adını söyleyince "ben yemem ondan"demişti.Oysa ki çok leziz,hele de benim gibi makarna sevenler için.Siz şimdi, serpil durdun durdun bununla mı karşıma çıktın diyeceksiniz.Biraz hareketli günler yaşıyorum ve mutfağa vakit ayıramıyorum.O nedenle arşivden bir tarif verip sizleri çok bekletmeyeyim diye düşündüm.
Ayrıca konu ile ilgisi yok ama sizlere diyetisyenimden öğrendiğim birşeyi de aktarmak istiyorum.Kuskus yapınca aklıma geldi.Bildiğimiz arpa şehriye var ya,onun kana karışması uzun mu ne sürermiş.O nedenle bana diyette 2 yemek kaşığı haşlanmış şehriyeden cacık yapabilirsin yada yoğurda karıştırıp yiyebilirsin demişti.İçine nane,kekik,dereotu,kırmızı biber gibi şeylerde ilave edip soğuk çorba olarak yazın tüketebilirsin demişti.Bana bunu öğlen yemeklerinde vermişti ama yazın ben akşam yemeği yerine yiyorum da demişti.Aklınızda bulunsun :))

Gelelim salataya
1/2 paket kuskusu makarna haşlar gibi haşladım.(1/2 demek yerine,yarım paket yazsam mı acaba? bir okuyucum bana mail "atmıştı bu yağ ne kadar çok,hamuru toplayamadım " diye 3/4 su bardağı sıvıyağ yazmıştım.3- 4 su bardağı yağ ilave etmişti.Aynı hataya düşmeyeyim diye yazdım)Neyse pişen kuskusu süzdüm.İçine ince kıyılmış kırmızı biber,havuç rendeledim,taze nane doğradım.Ama siz dilediğiniz,salataya yakışan ne varsa ekleyebilirsiniz.Çok az zeytinyağı ve tuz ilave ettim.O akşam oturdum sadece bunu yedim.Çok da güzel olmuştu.
Afiyet olsun...

26 yorum:

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Fotograf cok guzel, cok canli duruyor. Diyetisyende baska tuyolar var mi ? Ayrica 3-4 bardak yaga cok guldum. Bazen tarifleri, nasilsa bunu herkes biliyordur diye gecistiriyorum, demek ki gecistirmemek lazimmis bunu anladim :)

EZGi :)) dedi ki...

bende bayılırım kuskusa.salatasıda enfes olmuş.elleine saglık canım sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
manşetten geldim
bayılırım bu salataya ellerinize sağlık sizinkide harika olmuş.haklısınız ismi kötü ama tadı harika

Feyza Fidan dedi ki...

Serpilcimmm, bayıldım Ege ye..E çocuk haklı tabii ilk kulağa çarpınca isim bi fena oluyor insan.. Kuskus, sanki kusmak isteyen biri varda utanıo, diyoz ki bizde; çekinme,rahat ol, KUS KUSSS :))))))
Ay ne sündürdüm valla..Neticede güzel Serpilcim, bayılıyorum bu tarife..Aradada mayonezli yoğurtlu olarak biraz daha değişiğini yapıyorum..
Ellerine sağlık,enfes olmuş..
Öpüyorum..

Cafe Gusto dedi ki...

Ay Feyza öldürdün beni gülmekten.Sen çok yaşa...

Cafe Gusto dedi ki...

Nagehancığım başka tüyolar da var aklıma geldikçe yazarım..sevgiler..

Cafe Gusto dedi ki...

Ezgiciğim teşekkür ederim.sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Hande bence de ismi pek çirkin biz bunu değiştirsek mi acaba?
Şehriye gibi kehriye olabilir mesela...

NiNo dedi ki...

ay renklere bakkkkkkkkkkkkkk ogkkkkkk salatasidea nefisssss ahahaaaa

Adsız dedi ki...

serpil abla
kuskus salatasına bayılırım, bu ismi senin yazdığın gibi hiç düşünmemiştim çok garip, ben daha çok mayonezli ve yoğurtlu yapardım, senin salatanın renkleri çok şık duruyor denerim artık ellerine sağlık
kuskusu makarna gibi haşlayıp üzerine peynir ufalayıncada harika oluyor ben çok severim, gerçi ben neyi sevmem kii :)
hoşçakal sevgiyle kal.

Aynur dedi ki...

yaa evet bazen bende dusunuyorum bu kelimeleri nerden bulmuslar neye dayanarak böle isimler vermisler falan dusunsenize turkce bilmeyen birisine kus-mak ile kus kus arasindaki iliskiyi nasil anlatirsiniz::)) ne alaka yanii:)))

canim ellerine saglikk

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

elifin tarifleri dedi ki...

Ben de kuskus salatasına bayılırım ama eşim de senin oğluşun gibi adından dolayı uzak duruyo bu lezzetli şeyden...Senin salatan da çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sanat eseri gibi gorunuyor :)) adini hic dusunme bence,muhtesem gorunuyor :)) Ellerine saglik :))

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Adı güzel olmaya bilir ama tadı çok güzel bir lezzet.Görüntüde harika çıkmış.Ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş...

made in funda dedi ki...

nefis muhteşem harika.eline sağlık.ben bayıldım anlayacağın.

sevimin sayfasi dedi ki...

kuskus salatasini bende cok yaparim
ve cok severiz
cok güzel olmus canim
ellerine saglik

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım..çok lezzetli görünüyor.salata...evet ya isim pek garip..bende sitemde pasta tarifi verirken yagı aynen senin gibi yazmıştım.ertesi gün bir mail aldım..yaptıgım pasta güzel olmadı diye..tarifi verdi aynı benim tarif...nasıl olur ya...benim pastam çok yaglı oldu 3 su bardagı yag keke bence çook dedi.....ben buna çoooook gülmüştüm:)))ama çaktırmamıştım:))) bende de bu şekilde anısı var yağın.:))sevgiler.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Serpil'cim biz küçükken sadece adından dolayı yemezdik ki makarna delisiydik.Birgün tadına baktık aaa anne bu aynı makarna gibi dedik:)o gün bu gündür yiyoruz:)seninkide makarna seviyorsa kuskus da sevecektir.bu isim nerden gelmiş araştırmak gerek.ellerine sağlık cnm.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ay ımmm yani :)) ismen öğk çağrıştırsa da :)) Şehriyeli öneriyi kulağıma küpe ettim, şu 3/4 su bardağı hadisesi de hakkaten derin ve de komik ya :)))

SOFRAM dedi ki...

Serpil'ciğim resim harika, çok güzel görünüyor salatan.Çok ta lezzetli olduğuna eminim, çok severim, ama isminden dolayı çocukken ağzıma sürmezdim ben de , ellerine sağlık güzelim.
Pazar günü dışarı çıktığımızda nihayet pasta malzemeleri satan yere uğradım, tabii sadece dışarıdan bakmakla yetindim, ama içeride güzel şeyler olduğu belli, tekrar teşekkürler canım paylaşımın için...
Canım öpüyorum, en içten sevgiler...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Serpil'ciğim,

Kuskusu çok severim, hatta devamlı olsa yerim:)) Salatası ise enfess olmuş.

Ellerine sağlık canım,

Kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bencede ismi içim öğkk.Ama tadı çok güzel oluyor.Ellerine sağlık

NiNo dedi ki...

Kızım ilk defa okulda yemişti ve toptop makarna demişti.İstersen sende oyle de.Aslında merak da ettim kuskus ismi nereden geliyor:)

Adsız dedi ki...

Selamlar,

Kuskus ismi aslinda Ingilizce'ye gecmis olan couscous 'dan(kuskus diye okunuyor) geliyor. Kuzey Afrika, orta doguda cok yenen bir yiyecek. Ancak onlarin kuskus u cok daha ince taneli adeta bizim ince bulgur gibi, ama tabi makarna hamurundan yapilma neticede.. Ozetle kuskus adinin bizim Turkcedeki karsiligi ile ilgisi yok, aynen tercume edildigi icin oyle olmus :)) Internette Couscous diye aratin , pek cok tarif bulacaksiniz..sevgiler, Sibel

Adsız dedi ki...

Kuskus ismi Ingilizceye de gecmis olan "Couscous" kelimesinden geliyor. Couscous (kuskus diye okunuyor) ortadogu ve kuzey afrikada cok tuketilen bir yiyecek. Ancak oradaki haliyle bizim ince bulgurumuza benziyor.. Bizdeki kuskus daha iri ama sonucta ikisi de makarna turevi (irmikten yapilma yani).. Isim olarak yabanci bir kelime oldugu ve Turkceye aynen gectigi icin oyle bir durum olusmus.. sevgiler, Sibel Karakus - Washington

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Sibel verdiğin bilgi için teşekkürler.Hiç İngilizce bir kelime olacağını düşünmemiştim.Hatta o isme ingilizcede rastlamamıştım.Ama hepimiz öğrenmiş olduk.sevgiler...