Bu hafta yerli malı haftasıymış böyle önemli gün ve haftaları unutmuştuk.Yeniden okullu oldukda hatırlar olduk.Yerli malı haftası kutlanacakmış bugün ve Ege bana dün akşam söyledi.Evde Ayşe'nin sabah pişirdiği susamlı peynirli kurabiyemden vardı.Ege de benden kek istedi.Biraz acele keki oldu ama tadı nefisti.Niye mi acemi keki ?Evde toz şeker ve yumurta
bitmiş.Marketten siparişi verdim.Sipariş geldi ki unumun da az kaldığını farkettim.Sabah Ayşe kurabiye yapmıştı ya.Bittiğini farketmedim.Tekrar sipariş vermeye utandım.Baktım ne kadar kalmış, 2 su bardağı.Bu tarifi Hürriyet Gazetesinin verdiği Oktay Usta ile Lezzet yolculuğu ekinden bulmuştum ve tarifte alabildiği kadar un diyordu.Ben kek yaparken göz kararı hiç ayarlayamam.Zaten benim kekimin alabileceği un 2 bardaktan fazla olamaz.Haydi bakalım ortaya ne çıkacak dedim.Başladım.İşte bu kek ortaya çıktı.Mis gibi portakal kokan Tarif hemen geliyooor.
bitmiş.Marketten siparişi verdim.Sipariş geldi ki unumun da az kaldığını farkettim.Sabah Ayşe kurabiye yapmıştı ya.Bittiğini farketmedim.Tekrar sipariş vermeye utandım.Baktım ne kadar kalmış, 2 su bardağı.Bu tarifi Hürriyet Gazetesinin verdiği Oktay Usta ile Lezzet yolculuğu ekinden bulmuştum ve tarifte alabildiği kadar un diyordu.Ben kek yaparken göz kararı hiç ayarlayamam.Zaten benim kekimin alabileceği un 2 bardaktan fazla olamaz.Haydi bakalım ortaya ne çıkacak dedim.Başladım.İşte bu kek ortaya çıktı.Mis gibi portakal kokan Tarif hemen geliyooor.
Malzameler:
3 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un-(tarifte tahin kıvamında olacak yazıyordu benim ki biraz sulu oldu o nedenle siz 2,5 bardak ta kullanabilirsiniz.)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ (ben 1/2 su bardağı kullandım)
1 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı damla çikolata ben onun yerine 1 avuç meyve şekerlemesi ekledim
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri çırpınız.Süt,yağ,portakal suyunu ilave edip ve çırpmaya devam ediniz.
Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eledikten sonra karışıma ekleyiniz.En son portakal kabuklarını ve meyve şekerlerini ekleyip tahta kaşıkla karıştırınız.Fırın kabını yağlayıp alt tabanına fındığı serpiştirin üzerine tüm malzemeyi dökün.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eledikten sonra karışıma ekleyiniz.En son portakal kabuklarını ve meyve şekerlerini ekleyip tahta kaşıkla karıştırınız.Fırın kabını yağlayıp alt tabanına fındığı serpiştirin üzerine tüm malzemeyi dökün.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
Aşağıdaki resimde Susamlı peynirli kurabiyelerimiz.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Yerliii malı yurdun malı
herkessssss onuu kullanmalıı :))
Ne güzel olurdu çocuk ki yerli malı kutlamalarımız :)) değil mi ..Herkes bir meyve olur kafamıza kartondan şeyler takarız :))
Kek nefis olmuş hayatım. ellerine sağlık
sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com
mmmmmmmm!!!!! Harika. Ellerine sağlık canım.
ellerine sglik canimmmmmmmm ne gusel ne guselllllllllll blog mansette gordum geldim iyide gelmisem :D yahu
bak zerrin benden önce davranmış ede yerli malı yurdun malı.... diye glyordum
ama kekin kokusu geldi
ellerine sağlıkkk
Kek yaparsam bu tarifi kullanirim herzaman. cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik.
Merhaba canim, blog mansetten dogru geldim harika bir kek kokusu beni cekti buralara kadar, ellerine saglik diyorum. Kek nefis görünüyor, icindeki portakal aromalari da cok güzel olmustur eminim.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.
Yorum Gönder