14 Ekim 2007 Pazar

İRMİK HELVASI


Sakın bayramda irmik helvası mı yapmış diye düşünmeyin.Yaklaşık 10 gün önce bir gece Murat'ın canı irmik helvası çekmişti.Belki 3 belki 5 yıldır yapmamıştım.Şaşırmayın lütfen bizim evde tatlı çok yenmez.Yenmez ama yapmayı da bilmiyor değilim hani :)İşte size Serpil'ce irmik helvası...

Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1/2 bardak toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık


Hazırlanışı:
Yağı derin bir tencereye alın.Önce fıstıkları yağa ekleyin rengi değişmeye başlayınca irmikleri ilave edin.İrmiklerin rengi değişene kadar kavurun.Başka bir kapta soğuk sütün içinde şekeri eritin sonra irmiğe ilave edin ve karıştırın. 3-4 dakika pişirip ocağın altını kapatın.Tencerenin ağzını kapatıp demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.

8 yorum:

Tijen dedi ki...

Serpil'ciğim,
Düzeltimi mazur gör: Bu tarif her yerde irmik helvası diye bilinir ya ve irmik tatlısı denildiğinde sütle yapılan, muhallebimsi tarif akla gelir ya, hani yanlış anlamalar olmasın diye uyarayım dedim.
Senden ne tarif gelecek merak ediyorum, eh Samsun da Karadeniz'de değil mi???

Adsız dedi ki...

amanıınnn ıcıne bırde dondurma:)) ohh..elıne sağlık

fıdan

Cafe Gusto dedi ki...

Tijenciğim teşekkür ederim aslında biz de irmik helvası deriz ama gece gece sanırım yorgunluktan tatlı demişim.Düzelttim.sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Fidancığım teşekkür ederim.Sevgiler...

NiNo dedi ki...

ellerine sglik canim nefis gorunuyor

Cafe Gusto dedi ki...

Nihancığım teşekkür ederim
sevgiler...

Adsız dedi ki...

ohh eline saglık bende sık sık yaparım hemde gecenin bir yarısı ben tatlıya hayır diyemeyenlerdenim.)ne yapayım bu tarifde kolay oluyor.hemencecik yapıyorum.inanki o saatte ne iyi yeniyor:))

Bocuruk dedi ki...

Serpilce helvan senin gibi tatlı olmuş belli:) Eline sağlık.
Sevgilerimle...