Sakın bayramda irmik helvası mı yapmış diye düşünmeyin.Yaklaşık 10 gün önce bir gece Murat'ın canı irmik helvası çekmişti.Belki 3 belki 5 yıldır yapmamıştım.Şaşırmayın lütfen bizim evde tatlı çok yenmez.Yenmez ama yapmayı da bilmiyor değilim hani :)İşte size Serpil'ce irmik helvası...
Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1/2 bardak toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
Yağı derin bir tencereye alın.Önce fıstıkları yağa ekleyin rengi değişmeye başlayınca irmikleri ilave edin.İrmiklerin rengi değişene kadar kavurun.Başka bir kapta soğuk sütün içinde şekeri eritin sonra irmiğe ilave edin ve karıştırın. 3-4 dakika pişirip ocağın altını kapatın.Tencerenin ağzını kapatıp demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
8 yorum:
Serpil'ciğim,
Düzeltimi mazur gör: Bu tarif her yerde irmik helvası diye bilinir ya ve irmik tatlısı denildiğinde sütle yapılan, muhallebimsi tarif akla gelir ya, hani yanlış anlamalar olmasın diye uyarayım dedim.
Senden ne tarif gelecek merak ediyorum, eh Samsun da Karadeniz'de değil mi???
amanıınnn ıcıne bırde dondurma:)) ohh..elıne sağlık
fıdan
Tijenciğim teşekkür ederim aslında biz de irmik helvası deriz ama gece gece sanırım yorgunluktan tatlı demişim.Düzelttim.sevgiler...
Fidancığım teşekkür ederim.Sevgiler...
ellerine sglik canim nefis gorunuyor
Nihancığım teşekkür ederim
sevgiler...
ohh eline saglık bende sık sık yaparım hemde gecenin bir yarısı ben tatlıya hayır diyemeyenlerdenim.)ne yapayım bu tarifde kolay oluyor.hemencecik yapıyorum.inanki o saatte ne iyi yeniyor:))
Serpilce helvan senin gibi tatlı olmuş belli:) Eline sağlık.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder