23 Eylül 2007 Pazar

KIŞ HAZIRLIKLARI II



SALATALIK TURŞUSU


Salatalık Turşusu bizm evde çok yenilmez.Ama ben misafirler için bulunsun diye az bir miktar yaparım.Bir de kız kardeşim Tuba çok sever.Biraz da ona yapmak için ayırdım.2 küçük kavanoz ona 1 kavanozda kendime hazırladım.Ayrıca çok küçük bir kavanozda ilk kez kırmızı biber denedim.Sonucu nasıl olacak bilmiyorum.

Gelelim Salatalık Turşusunun tarifine....


Malzemeler

2 kg kornişon salatalık

15-20 diş sarmısak

tuz

sirke


Hazırlanışı:

Kornişonlar fırça ile yıkanır.Kavanoza yerleştirilirken aralara sarmısaklar ilave edilir.Tümü bitince Yine kavanozunuzun büyüklüğüne göre tuz ilave edilir.Kavanozun 1/3 üne sirke doldurulur.Kalanına su ilave edilir.Ve kavanozun ağzı kapatılır.Ben bu kez içine 4-5 adet acı biber de attım.Biraz acılı olsun istedim.

Afiyet olsun..



Kırmızı Biber Turşusu
Diğer turşularla aynı işlemleri yaptım.Kırmızı biberleri 2 parmak kalınlığında doğradım.Sarmısakları ilave ettim.Yine 1 adet acı biber doğradım.Sirke,tuz ve suyunu ilave ettim.Umarım güzel olur.Eğer olursa seneye daha fazla biberden kurarım.
Afiyet olsun....

6 yorum:

NiNo dedi ki...

canim tursularindan birbirinden nefis gorunuyor sikir sikir olmuslar afiyetle yiyin

sevdamavisi dedi ki...

Serpilciğim,
ellerine sağlık ne kadar güzel görünüyor turşular bu haftasonu ben de yaptım. özellikle de kırmızı biberi çok severiz. sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Aminnnn hep birlikte sağlıklı günlerde inşallah...
sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Sevda kırmızı biber deneme oldu benim için.Eğer başarılı olursa her yıl kış hazırlıklarıma onu da eklerim
sevgiler...

Nilgün dedi ki...

turşularınız çok güzel de bunların bozulmaması için içine limon tuzu aspirin gibi bir şeyler koymuyormusunuz ve bunları nerede muhafaza ediyorsunuz?
Teşekkür ederim

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Nilgün hanım öncelikle teşekkür ederim.şimdiye kadar hiç limontuzu yada aspirin kullanmadım.Limontuzu E330 sitrik asit olmakla birlikte sağlık açısından fazlası zararlı bir madde.Aspirini de hiç denemedim.Ben küçük kavanozlarda kurup balkon dolabımda saklıyorum.Bazen yaza doğru yumuşadığı olur ama genelde sağlam çıkarır.Sadece turşuyu açtıysam eğer o kavanozu buzdolabına kaldırırım.İlginize tekrar teşekkür ederim.sevgilerimle...