8 Ağustos 2007 Çarşamba

SUCUKLU SEBZELİ MAKARNA

Ekmek elden, makarnalar Selva'dan gelmişken ve de eve akşamın 20 sinde varıp, gecenin 23 ünde yarına yemek yapmam lazım diye düşünürke, bu makarnayı uydurdum. Evet ne var siz yemek uydurmaz mısınız? hiç.Şimdi evde sebzem vardı onu da Ege yemezdi.Et çözdürsem sabaha ancak çözülür. ( hala mikrodalga da çözme yapamıyorum çözerken pişiyo bende bu bakteri üretmiştir diye atıyorum tam bileniniz varsa yardım edin lütfen) İşte makarnamın öyküsü....Ya bu makarna varya harika bir yemek bence İtalya'da mı yaşasam ne? Ama bu kiloları zor veririm ben böyle giderse.

Bir de bu bloğu oluşturalı evde pasta börek olayı daha bir arttı.Hakkımızda hayırlısı.Blogtan vazgeçmem kilodan geçerim.Çünkü çok tatlı insanlarla tanıştım(sanal da olsa)Gelen yorumlarda inanılmaz mutlu oluyorum.Ben hepinizi çok sevdim.Sanırım sizde beni?????

Bu kadar muhabbetten sonra klasik oldu artık gelelim tarife:Bu arada aslında çok konuşkanımdır ama yazmak daha zor geliyor.Anlatmak istediğimin yarısını yazarken vazgeçiyorum.Tipik ikizler işte...

Malzemeler:
1 paket selva makarna(çeşidi farketmez)
1 adet küp küp doğranmış kabak
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet ince ince doğranmış çarliston biber
1 küçücük küp küp doğranmış soğan
2 diş ince ince kıyılmış sarmısak
1 yemek kaşığı salça(domatesim kalmamış)
tuz,kekik,taze fesleğen(balkondan)
istenilen miktarda küçük küçük doğranmış sucuk


Hazırlanışı
Makarna bildiğimiz şekilde haşlanır süzülür onu da tarif etmeyeyim artık.Soğan,biber,havuç ve sarmısak birlikte zeytinyağında kavrulur.Pembeleşince içine salça ilave edilir.Kekik,fesleğen ve tuz ilave edilir.Ardından kabaklar ve sucuklar eklenir.Üzerine çıkacak kadar su konur.Kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.Kabaklar pişip suyunu da çekince.Makarna tenceresine alınır.Haşlanmış makarna üzerine dökülür.İyice karıştırılır.Ben fotoğrafı güzel çıksın diye karıştırmadan çektim.Sonra karıştırdım.Çok lezzetli oldu.Tavsiye ederim....


Afiyet şeker olsun...

11 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Serpilcim,
Bizler de seni sevdik tabii ki:)) Makarna benim için de vazgeçilmez bir yemek. Hele pazar günleri bizim makarna günümüz oluyor. Bir de tabii yemek hazır olmayan akşamlar:)) Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Saat 15:00 olmuş ve hala öğle yemeği yememiş aç bir ziyaretçi olarak ; ekrana yapıştığımı , ağzımın suyunun aktığını ve canımınnn çektiğini söylemeden geçmiyeyim dedim..
Ellerine sağlık Serpilcimmm.

Adsız dedi ki...

Canım Cafe Gustom,

makarna benimde vazgeçilmezimdir...

Yemeye doyamam... Çok lezzetli olduğu belli makarna sosunun.. Ellerine sağlık.

Mamaaamia

ayseyaman dedi ki...

Merhaba Serpilcim,
aynı anda sayfalarımızı ziyaret ediyormusuz. Kahvaltı Ye için yazdığınız yazıya, menemen tarifinize baktım. Hepsi nefis görünüyor.
Ayrıca makarna da hepimizin vazgecilmezi, can kurtaranı sanırım, nefis bir lezzet kaçamağı..:)
Ellerinize sağlık
sevgilerle

Duygu dedi ki...

Serpil'cigim cok tesekkur ederim.Dogru soyluyorsun evlendigimizden beri 10kg aldi:)Gobegini eritmek icin hergun egzersiz yapip sonrada pisirdiklerimi goturuyor:))Makarnada harika gozukuyor,sevdigim yemeklerin basinda gelir!mmm yummy yummy Ellerine saglik

fidaneli dedi ki...

Cnm ellerıne sağlık... Ahh su kılo alma derdı olmasa dımıı:)) hanı yesek yesek ve hııcc kılo almasak.. şimdi bu makarnaya bıraz ketcap, bıraz da mayonez yeme de yanında yat yanı dımıı:)) (sanırım ben kılo verdıkten sonra azıcık tadına bakıp yanında yatanlardan oldum)
sevgıler
fıdan

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Serpiil günaydın yaşasın sabah vakti bakıyorum bu nefis makarnaya:)) yine bile bir çatal atasım geldi o ayrı :P
Bizim blog mekanları yemek bahane sohbet şahane mekanlar :)) Seviyorum ben bu hayal kafeyi hergün uğruyorum keyifle...
Sevgiler :))

Damak Tadı dedi ki...

Canım bizlerde seni çok sevdik tabii ki..)Dünya tatlısı bir arkadaşsın.Makarna çok nefis görünüyor,benimde canım çekti şimdi.))Uzun zamandır yemediğimi farkettim sayende canım.Bloga gireli sanırım hepimiz kilolandık desem yeridir.Dikkatli olamk gerekirse de bunu başarmak çok zor bence.))Ellerine sağlık canım tekrardan.Sevgilerle..

Defne dedi ki...

Makarna birçoğumuz için vazgeçilmez ama benim aklım hala kuymakta kaldı. Ben de geçenlerde denedim ama o lezzeti yakalayamadım. Meğer nedeni yağ miktarının azlığıymış. Senin tarifini, miktarlara da uyarak :)) deneyeceğim.
Sevgiler.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Makarnayı çok severim. Sende çok güzel yapmışsın ellerine sağlık.
Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Serpil'cim ellerine sağlık. Makarna bizim içinde kurtarıcı ve vazgeçilmez yemek. Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..