Bu reçelim keyfim için yapıldı, Arşiv için yayınlandı.Belki reçel yapmayı bilmeyenlere bir kolaylık sağlar.Gelelim tarife
Malzemeler:
1 kg vişne
1 kg'dan az fazla toz şeker
5 bardak su
1/2 limonun suyu
Yapılışı:Vişneleri yıkayıp temizleyin, dilerseniz çekirdeklerini çıkartın ben çıkartmadan yaptım.Kaynatacağınız tencereye alın.2. Tencereyi bu şekilde ateşe koyun, üzerine suyu ilave edin kaynamaya başladıktan 10 dk sonra şekeri ekleyin.Tekrar kaynamaya başladıktan sonra 45 dk kısık ateşte pişirin. Ateşten almadan 1-2 dk önce yarım limon suyu ekleyin.(olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.).
Afiyet olsun
1 yorum:
Serpil merhaba :))
Modelleme setini güle güle kullan, çıkacak helvaları merakla takip edeceğim ;))
Reçeller nefis görünüyor, ellerine sağlık..
Esas sebeb-i ziyaretime geçeyim :P Çok uzun süredir yolum düşmüyordu oralara, bu haftasonu nihayet Çakallı'da menemenimi yedim:)) Şık mıydı? Değil! Ama nefis miydi? Evet nefisti :)) Kamyonlara nazır, bandırmak suretiyle yedim bir güzel :))
Sevgiler...
Yorum Gönder