malzemeler:
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu
hazırlanması:
Çilekleri temizleyip ,yıkayın.Derin bir tencereye çilekleri alın üzerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin. Çilekler suyunu iyice salmalı
Tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat yada 45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.).Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri alın. Reçeli cam kavanozlara doldurup soğutun.
Çilekleri temizleyip ,yıkayın.Derin bir tencereye çilekleri alın üzerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin. Çilekler suyunu iyice salmalı
Tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat yada 45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.).Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri alın. Reçeli cam kavanozlara doldurup soğutun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder