16 Mayıs 2007 Çarşamba

KREMALI MANTARLI TAVUK



Dün akşam evde yemek yoktu ve ne yapacağımı da bilmiyordum.Benim işyerime çok yakın bir tavuk firmasının bölge dağıtıcısı var.Buradan alışveriş yapabiliyoruz.Ve yemek olmadığı zaman tavuk kurtarıcım oluyor.Kurtarıcı dedim ama asla ve asla tavuğu baharatsız,sadece kızartılmış veya haşlanmış olarak yiyemiyorum.Mutlaka ilaveler yapıyorum.Akşamki yemek de bu şekilde yaptığım değişikliklerin sonucunda meydana geldi.Ama inanın Ege bile (herşeyi sevmez de)"çok güzel olmuş tadı"dedi.Sadece mantarları ayırdı ona mantar yediremiyorum..
Malzemeleri:
4 adet tavuk kalça
2 yemek kaşığı soya sosu
köri
kekik
fesleğen (baharatları isteğe göre kullanabilirsiniz.)
1 kutu mantar
1 küçük kutu krema
1 adet orta boy soğan

4 Adet tavuk kalça aldım kemiksiz(çünkü en lezzetli yeri burası)yıkayıp temizledikten sonra çukur bir kaba aktardım.İçine 2 yemek kaşığı kadar soya sosu döktüm.Üzerine kekik,fesleğen,köri ilave ettim karıştırıp beklettim.Evde bir küçük kavanoz mantar ve 1 küçük kutu krema vardı.Soğanları irice doğrayıp zeytinyağında soteledim.Üzerine mantarları ilave edip birazda mantarlarla kavurdum.Sonra sosta beklemiş olan tavukları sosuyla birlikte tencereye ilave ettim.Tuzunu atıp kapağını kapattım ve ocağın altını kıstım.Tavuklar kendi suyunu çekene kadar bekledim.Suyu çektiğinde zaten pişmişlerdi.Üzerine kremayı boşattım.1-2 dakika kaynattıktan sonra servise hazır hale geldi...
Yanına da makarna yaptım.Afiyetle yedik saat 8:45 te.Eeeee çalışan kadının yaşadığı zorluklar bunlar.O saatte yemek yiyen oğlumu 9:30 da yatırdım.Evde vakit geçirmeye oynamaya,televizyon izlemeye yada meyve yemeğe,yatarken sütünü içmeye vakti yok.Hem üzülüyorum hem de bunca yıl evde oturmak için okumadım diyorum.Belki birgün hayalimi gerçekleştirirsem.Kendi işimde çalışırım.Ama ne yazıkki o zamana kadar oğlumun büyümesini kaçırmış olacağım.
Afiyet olsun.

şuna baksanıza yemek sonrası keyif yapıyor....
"Dünyada bir tane güzel çocuk vardır ve her anne de ona sahiptir."diye okumuştum biryerlerde .Doğru en tatlısı benim ki dediğinizi duyuyorum....


KREMALI CİPSLİ TAVUK




Malzemeler:
İrice kuşbaşı doğranmış tavuk kalça (göğüs de olabilir zevkinize kalmış ama kalça daha lezzetli oluyor)
tavuk miktarına bağlı olarak krema (eğer bir küçük borcam da yapacaksanız yarım paket eğer daha fazla miktarda yapacaksanız 1 paket krema)
bir paket Ruffles cips (eğer tavuğunuz çoksa büyük paket kullanınız)
arzuya göre baharatlar ve tuz (ben kekik,fesleğen,biberiye,kırmızı biber,köri yada kimyon,karabiber kullanıyorum)

Hazırlanışı

Tavuklar doğrandıktan sonra tuz ve baharatlarla harmanlanır.İçine elinizle parçalara ayırdığınız ruffles cips eklenir.(cipsin bir kısmını üzeri için ayırın)Üzerine krema ilave edildikten sonra tüm malzeme harmanlanır.Kenara ayırdığımız cipsler malzemelerimiz en üstüne serpiştirilir.180-200 derece tavuklar pişene kadar fırına verilir...

Afiyet olsun....

4 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Ben de tavuk etine kremayı çok yakıştırıyorum. Ellerine sağlık ve de afiyet olsun. Benim de sayfamda yayınladığım sofra dergisinden bir tarifim var "çorbalı tavuk". Çocuklar için sebze de içerdiği için çok yararlı geliyor bana. Bir bak istersen. İçinde krema varmış gibi onun da.
Sevgilerimle...

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Bocuruk
Bloğunu zaten gezmiştim ama tekrar çorbalı tavuğuna baktım.Çok güzel görünüyor en kısa zamanda bende denemek istiyorum..
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tam benlik SERPİLCİĞİM, olsa da yesem.....

yusufun annesi dedi ki...

Merhaba,
dünyanın en güzel batman ve spiderman'lerinin anneleriyiz biz.Ne kadar şanslıyız değilmi?Ayrıca sizi tanıdığım için çok mutlu oldum.Müsaadenizle bloğunuzu linklerime eklemek istiyorum.Sevgiler:)
Şebnem
(batman'in annesi:))