23 Nisan 2020 Perşembe

Pazı Diblesi


Bugün size karadeniz yemeklerin birinin tarifini vereceğim. Dible pirinçle pişirilmiş sebze yemeklerine denir. Fasulye diblesi bunlardan en meşhurudur. Kahvaltıda yada ikindi kahvaltılarında yenir.
Ben pazının bu halini Trabzon’da otelde kahvaltıda yemiştim. O zamandan bu yana evde pazıyı bu şekilde pişiriyorum.


Malzemeler

2 bağ ince doğranmış pazı
1 adet küp doğranmış soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1 adet ince doğranmış yeşil biber
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Soğanları yağda kavurun. Üzerine biberleri ve havucu ilave edin. Biberler ölmeye başlayınca pazıları tuzunu karabiberini ekleyip pirinci ilave edin. Yarım çay bardağı suyu pazıların üzerine ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekip pirinçler pişince altını kapatın. Ilık yada soğuk servis edin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: