Tam da zamanı gelmişken farklı bir enginar dolması tarifi vereceğim. Çanağını kullanacağınız enginarların yapraklarını da bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Oğlum bunu küçüklüğünden beri midye dolma yer gibi birer birer açıp içine limon sıkarak, kabuğunu sıyırarak tüketir. Bu tarif de uzun zamandır arşivimde bekliyordu ancak yayınlayabildim. Gelelim tarife:
Malzemeler:
Malzemeler:
4 adet enginar
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 tutam kuru nane
zeytinyağı
tuz
2 adet kesme şeker.
Hazırlanışı
Soğanları küp küp
doğrayın. Zeytinyağında kesme şekerle birlikte kavurun.Pirinci ilave edin bir
süre de pirinçle birlikte kavurun.Tuz ve naneyi ilave edin.1 çay bardağı su
ekleyip.Tencerenin kapağını kapatın ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Yaprakları enginardan tek tek
ayırın ve yıkayın.Yaprakların içini tek midye doldurur gibi doldurun.Diğer
yaprağı üzerine kapak yapın.Yayvan bir tencereye dizin üst üste dizebilirsiniz korkmayın açılmıyor .Tüm malzeme bittikten
sonra üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.Yaklaşık 15-20 dakika pişirin. içi pişmiş olduğu için kabuğunun pişmesi yeterli olacaktır.Yerken
midye gibi içine limon sıkmayı unutmayın..
Afiyet olsun..
1 yorum:
Merhabalar 'cafe gusto!yorumuna öyle sevindim kı! 10 yıl öncesine ışınlandım adeta.. Eski sıcak blog günlerine!
Yorum Gönder