Malzemeler:
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı ılık süt
1 Su Bardağı ılık su
Alabildiği kadar un (6-6,5 su bardağı un)
2 yumurta beyazı içine (sarıları üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları tuz ve un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Karışan malzemelere tuz ve unu ilave edin. Hamur çok yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olacak şekilde yoğurun üzerini strech folyo ile kapatıp yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tekrar tezgaha alıp havasını alın . 16 parçaya bölüp hafif unlanmış tezgahta açın içine isterseniz peynir ilave edebilirsiniz. Yarım saat kadar da yağlı kağıt serilmiş tepside şekil verilmiş halde dinlendirin.
Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarılarını sürüp susam veya çörek otu serpin. (ben kullanmadım) Poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Fırında çok fazla pişirmeyin. Yumuşaklığı bozulmasın. Tahmini 20-25 dakikada pişecektir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder