Pastırmalı Pide
Samsunlu olup da pide sevmeyen sanırım
çok azdır. Samsun’da pazar günleri pide
yemek geleneksel hale gelmiştir. İzmir’de yaşadığım sürede eş-dosttan sonra en
çok pideyi özlerim. Kapalı kıymalı hazırlanan pidenin dışında açık yapılan
pidelerde bulunmaktadır.
Benim açık pidelerden tek
sevdiğim pastırmalı yumurtalıdır. Bu pazar ben de pastırmalı pide yapmaya
niyetlendim. Ancak eşim pastırma sevmediği için ona kaşarlı sucuklu pide
yaptım. Hamurunu yaptıktan sonra iç malzemesi sizin zevkinize kalmış. Görünümünde
de ve lezzetinde de sanırım Samsun pidesini yakaladım. Şimdi gelelim tarife,
Malzemeler:
Yarım kg un (küçük küçük 7 adet pide çıktı daha fazla istiyorsanız miktarı arttırabilirsiniz.)
1 paket kuru maya
2 adet kesme şeker
Alabildiği kadar su
Üzeri için
Pastırma ve yumurta
Sucuk ve kaşar
Hazırlanışı:
Maya, şeker, un ve su karıştırılır. Hamur ele yapışmayacak hale gelir gelmez un eklemeyi bırakın ve mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin. Mayalanıp kabaran hamurdan yaklaşık yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıp tekrar yoğurup şekil verin. Sonra sırasıyla hamurları kayık şeklinde açıp pide şeklini veriniz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakınız.
Pişemeye az kala pideleri çıkartıp üzerine pastırmalı yapmak istediğinize pastırmaları dizin ve yumurtayı kırın.. Sucuklu kaşarlıda ise sucukları ilave edip kaşarı üzerine ekleyin tekrar fırına verin.
Yumurta pişince çıkarabilirsiniz.
2 yorum:
ıyı bır sıte
Atalay yetkili servis olarak paylaşımınızı beğendik.
http://atalayyetkiliservis.com/
Yorum Gönder